Cukīni sagriežu strēmelītēs kā nūdeles un pārleju ar marinādi. Pēc 2 stundām uzkodu var pasniegt (recepte ar burkāniem)

Šī marinētā cukīni uzkoda būs pilnībā gatava tikai pāris stundu laikā. Un tā sagatavošana prasīs apmēram 10 minūtes. Cukīni izrādās sulīgi, pikanti un kraukšķīgi. Uzkodu var pagatavot no cukīni atsevišķi vai papildināt ar citiem dārzeņiem. Šī recepte ir ar burkāniem. Tādā pašā veidā cukīni var pievienot papriku vai sīpolus, vai arī visus uzreiz.

Sastāvdaļas:

Cukīni – 1 gab. (mazs)
Burkāni – 1 gab. (liels)
Etiķis 9% – 1 ēd.k.
Ūdens – 3 ēd.k.
Augu eļļa – 2 ēdamk.
Medus – 1 tējk.
Koriandrs – 1/2 tējk.
Neļķe – 1 lietussargs
Sāls – 2/3 tējk.
Pipari – 1/4 tējk.
Paprika – 1/3 tējk.
Ķiploki – 1/2 tējk.

Kā gatavot:

Ēdienu gatavošanai labāk izmantot maigus mazus cukīni. Un, lai uzkoda būtu ne tikai garšīga, bet arī koša, tam vispiemērotākie ir cukīni ar tumšu, bagātīgu mizu. Bet, ja tādu nav, tad var ņemt parastos cukīni. Ja tie jau ir pietiekami lieli un tiem ir lielas sēklas, tad var nolobīt biezo miziņu un izņemt sēklas.

Cukīni sagriež plānās strēmelītēs. Šī recepte izmanto parasto dārzeņu griezēju korejiešu burkāniem. Piemērota ir arī līdzīga rīve.

Tādā pašā veidā sasmalciniet burkānus. Ir labi, ja burkāni ir lieli. Tad jūs saņemsiet skaistu garu salmu.

Burkānu vietā, kā jau minēts, var ņemt sīpolus vai papriku, vai visu kopā. Parasti jūs varat pagatavot tikai cukīni. Vissvarīgākais ir visus dārzeņus smalki un vienmērīgi sasmalcināt.

Un tad jūs varat vai nu vienkārši pārvietot cukīni un burkānus ērtā traukā, vai arī vispirms tos sarullēt skaistās “ligzdās”. Otrais variants ir daudz interesantāks. Lai dārzeņus būtu viegli ripināt, vispirms tie jāievieto šādā karodziņā.

Nu pēc tam ieripini tik skaistā “ligzdā”. No norādītā sastāvdaļu daudzuma ir optimāli pagatavot trīs gabalus.

Ievietojiet “ligzdas” bļodā. Tam nevajadzētu būt pārāk plašam.

Un pagatavo marinādi, ko pārlej pāri cukīni un burkāniem. Nelielā bļodiņā ielej etiķi (receptē 9%) un atšķaida ar ūdeni (daudzums norādīts raksta beigās).

Lasi vēl: Šīs zvaigžņu zīmes uzvarēs likteņa loterijā: Globa pastāstīja, kurus Visums apbērs ar naudu

Pievienojiet augu eļļu un medu.

Sasmalciniet koriandra sēklas. To var izdarīt, berzējot tos starp divām karotēm. Ja jums ir grauzdēti graudi, tas būs vēl labāk.

Tādā pašā veidā sasmalciniet vairākas krustnagliņas.

Saberztās garšvielas ieber bļodā. Pievieno sāli, melnos piparus, sarkano papriku (var saldu vai aso) un sausos ķiplokus. Tomēr visas šīs sastāvdaļas var mainīt un pielāgot jūsu gaumei. Bet pirmo reizi labāk to darīt šādā veidā. Un nākamreiz izlemiet, kuru sastāvdaļu vēlaties vairāk un kuru mazāk.

Pēc tam visu vienkārši sajauc ar dakšiņu. Nav nepieciešams uzstāt uz kaut ko. Visas garšvielas “izkliedēs” un “atvērsies” jau cukīni.

Atliek tikai ar iegūto marinādi pārliet skvoša “ligzdas”. Starp citu, ja marinādei augu eļļu nepievienosi uzreiz, bet vispirms uzkarsē pannā un pašā galā lej tieši cukīni un izmanto arī ceptu koriandru, sanāk korejiešu. – stila uzkoda.

Piepildiet ligzdas, viegli sasmalciniet, pārklājiet ar plēvi un ielieciet ledusskapī uz 2 stundām. Tieši 2 stundu laikā uzkoda būs pilnībā gatava. Un, ja pietiks pacietības cukīni atstāt uz nakti, nākamajā dienā tie kļūs vēl garšīgāki.

Šīs uzkodas pasniegšana ir ļoti iespaidīga un ērta sarullēta.

Interesantākais ir tas, ka uzkoda nekļūst ļengana, ja ledusskapī stāv pat vairākas dienas. Tas visu laiku paliek elastīgs un kraukšķīgs.

Un šī ir vienkāršāka metode, kad nav jāritina “ligzdas”, bet vienkārši jāieliek cukīni un burkāni burkā vai citā traukā.

Lasi vēl: Kabaču gardums “Znotam”: pamēģināju pagatavot, tā ir jauna kabaču garša, iesaku

Ja vēlaties, varat pagatavot šo uzkodu ziemai, vispirms sterilizējot tukšās burkas ar vākiem un pēc tam pildītās pēc ierastās shēmas. Vienkārši labāk burkas pildīt ar nedaudz marinētiem un “saruktiem” dārzeņiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment