Dabas vērotājs Vilis Bukšs stāsta, ka oktobris būs traks mēnesis – vētras, spēcīgs lietus un pat sniegs

Šajā laikā, pierimstot ziemeļrietumu vējiem un debesīm skaidrojoties, naktīs temperatūra var pazemināties līdz -5 grādiem. Vēlāk, pēc 25. oktobra un mēneša beigās, laikapstākļi varētu uzlaboties, un dienas temperatūra sasniegs +8 līdz +12 grādus, bet nokrišņi būs īslaicīgi.

Siltās augusta dienas liecina par vējainu un, iespējams, pat vētrainu lietus mēnesi oktobrī. Kopumā, ņemot vērā dabas norādes un laika zīmju dienu prognozes, oktobris būs tuvu ilggadējiem mēneša vidējiem temperatūras rādījumiem.

Piekrastes rajonos laiks būs siltāks, savukārt Latvijas austrumos – vēsāks kā ierasts. Nokrišņi būs sadalīti nevienmērīgi, taču kopējais daudzums būs tuvu normai.

 

Ko sagaidīsim Austrumeiropā?

Novembrī gaidāma stabila pāreja uz nulli.

Austrumeiropa atrodas ciklona tā sauktajā siltajā sektorā. Gaisa masas virzās no dienvidiem, apmācies, mitrs, šodien temperatūra aptuveni 6 grādus virs normas. Rīt sāksies cirkulācijas maiņa, pakāpeniska temperatūras pazemināšanās, bet vēl ne īpaši jūtama.

Rietumu pusē tas būs manāms un Centrālā apgabala rietumos temperatūra pazemināsies par trīs līdz četriem grādiem. Pēcpusdienā būs +12… +14 grādi. Taču atkal būs lietus, ne tik intensīvs kā šonakt, bet tomēr jūtams – nolīs 15 milimetri.

Lasi vēl: 6 obligāti veicamie pasākumi, lai sagatavotu bumbieri ziemai

Un visbeidzot trešdien ievērojams samazinājums. Bet dienā gaisa temperatūra slīdēs pāri piecu grādu atzīmei, pēcpusdienā būs + 6… +8. Tas ir, salīdzinot ar citām dienām, kad gaidāmi +16… +18, temperatūra pazemināsies par desmit grādiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment