Dabīgais zemeņu saldējums: vasaras gardums tikai ar divām neticamām sastāvdaļām

Gardumu var pagatavot tikai no divām sastāvdaļām, no kurām viena – zemenes – piešķir saldējumam pārsteidzošu garšu.

Vasaras karstums kā neviens cits mudina izdzet vai apēst kaut ko vēsu – piemēram, visu iecienīto saldējumu. Un to var pagatavot tikai no divām sastāvdaļām, no kurām viena – zemenes – padarīs saldējuma garšu ļoti izteiksmīgu, gardu un patiesi vasarīgu.

Apkaisiet šo pulveri zem kabaču, kāpostu un gurķu saknēm, un jūs izdalīsiet ražu saviem kaimiņiem: augļus vienkārši nebūs kur likt

Kā pagatavot zemeņu saldējumu, mēs jums pastāstīsim šajā rakstā. Bet uzreiz jau varam norādīt, ka recepte ir tik viegla, ka to pagatavos pat pilnīgs iesācējs kulinārijas jomā.

Sastāvdaļas zemeņu saldējumam

Iebiezināts piens – 100 ml

Zemenes – 250 g

Tāpat būs vajadzīgas arī 4 veidnes un nūjiņas saldējuma pagatavošanai. Ja nav nūjiņu, bez tām var arī iztikt un saldējumu ēst no trauciņa ar karotīti.

Kā pagatavot dabīgo zemeņu saldējumu

Vispirms nomazgājiet zemenes un noņemiet kātiņu. Papildus zemenēm var ņemt avenes, mellenes, persikus vai banānus – pēc vēlēšanās. Varat arī eksperimentēt ar garšu kombinācijām.

Zemenes var pārgriezt uz pusēm, bet tas nav nepieciešams, jo blenderī tās tik un tā tiks sasmalcinātas. Ieberiet zemenes blendera traukā un ielejiet kondensēto pienu.

Ja jums nav blendera, varat zemenes izspiest caur sietu vai saberzt ar dakšiņu un sajaukt ar pienu, izmantojot mikseri. Sastāvdaļas sakuliet līdz maisījums ir viendabīgs.

Šīs pankūkas ir tik izcilas, ka garšos pat tiem, kuri apgalvo, ka viņi neēd kabačus: pankūciņas ar sieru un baziliku (recepte)

Pēc tam sadaliet tās formās vai parastās glāzēs. Centrā iebāzt kociņu.

Ielieciet saldējumu saldētavā, līdz tas pilnībā sacietē – uz dažām stundām. Pēc tam, izņemot saldējumu ārā, pagaidiet 5 minūtes, lai gardums no ārpuses atdziest un saldējumu var izņemt no veidnes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Vai arī, ja nevēlaties gaidīt, varat formu uz dažām sekundēm uzmanīgi iegremdēt karstā ūdenī. Tas ļaus saldējumam nedaudz izkust, un to būs viegli izņemt no veidnēm.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment