Dabīgi aizsardzības līdzekļi, kas pasargās no lapsenēm: kā atbaidīt bīstamus kukaiņus bez ķimikālijām

Pastāstīsim, kādas dabiskas vielas un metodes ir pieejamas, lai liktu lapsenēm uz visiem laikiem pamest jūsu pagalmu un mājas.

Lapsenes parasti būvē pūžņus mājīgās, neuzkrītošās vietās, piemēram, zem mājas jumta vai ēku stūros.

Lūk, metodes, kā ar viņām cīnīties!

Vāroša ūdens izmantošana

Vārošs ūdens ir vienkāršs un pieejams veids, kā apkarot lapsenes. Ja uz lapseņu pūžņa izlejiet spaini ar verdošu ūdeni, tas uzreiz iznīcina ievērojamu skaitu lapseņu un to pūzni.

Tomēr var būt nepieciešami vairāki šādi mēģinājumi, lai pilnībā iznīcinātu pūzni un atdalītu to no vietas, kur tas bija piestiprināts. Ja verdošajam ūdenim pievieno mazgāšanas līdzekli, tas var palīdzēt palēnināt lapseņu darbības tempu, dodot jums vairāk laika droši atkāpties.

Ziepju šķīdums

Vēl viena vienkārša, bet efektīva metode ir ziepju šķīduma izmantošana. Izsmidzinātājā, kas ir gandrīz piepildīts ar ūdeni, pievienojiet dažas ēdamkarotes mazgāšanas līdzekļa.

Ar šo šķīdumu bagātīgi apsmidziniet lapseņu ligzdu un pēc tam ātri atstājiet notikuma vietu.

Ēteriskā eļļa

Lapsenēm nepatīk noteiktas smaržas, piemēram, piparmētru, citrusaugļu, krustnagliņu un citronzāles. Piepildiet smidzinātāju ar ūdeni, pievienojiet dažus pilienus ēteriskās eļļas un apstrādājiet vietas, kurās ir novērotas lapsenes.

Lapseņu atbaidīšanai var izmantot arī ar šīm eļļām aromatizētas sveces vai maisiņus. Šī metode neiznīcina kukaiņus, bet attur tos no konkrētās vietas.

Lasi vēl: Būs izcili pie gaļas vai salātiem: marinētu sīpolu recepte ziemai

Maltas kafijas smarža

Maltai kafijai ir smarža, ko lapsenes vienkārši nevar paciest. Lai izmantotu šo metodi, ieberiet nedaudz maltas kafijas dzelzs krūzē un nedaudz uzsildiet to virs uguns. Tas ļaus kafijas aromātam ātri izplatīties iekštelpās vai atklātā vietā netālu no lapseņu pūžņa.

Slotiņas no vērmeles vai piparmētras

Vēl viens dabisks veids, kā apkarot lapsenes, ir izmantot vērmeļu vai piparmētru slotas. Tās var piekārt pa mājas vai dārza perimetru.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Šiem augiem ir smaržas, kas nepatīk ne tikai lapsenēm, bet arī citiem kaitēkļiem. Laika gaitā, kad slotas izžūst, tās jānomaina pret jaunām, lai efektivitāte saglabātos augsta.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment