Pagatavošana:
Olas iepriekš izņemiet no ledusskapja, lai tās sasildītu līdz istabas temperatūrai, un atdaliet baltumus no dzeltenumiem.
Dzeltenumus saputo ar 50 g cukura, līdz tie kļūst blāvi un gaiši, viegli uzpūsti. Tad pievieno vanilīnu, pakāpeniski pievieno izsijātos miltus un cieti un maisa līdz viendabīgai masai.
Sakuliet baltumus, pakāpeniski palielinot ātrumu, līdz tie kļūst stīvi un putojoši, tad pa daļām pievienojiet 30 g cukura un saputojiet, līdz parādās stingras putas.
Maigi savieno sakultos baltumus ar dzeltenumiem, ar lāpstiņu viegli maisot no apakšas uz augšu.
Ielieciet mīklu konditorejas maisiņā un uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, uzklājiet mīklu 8-10 cm garās un 2 cm platās strēmelēs. Apkaisiet ar cukuru, ļaujiet tam nedaudz iesūkties mīklā un pēc tam vēlreiz apkaisiet.
Cep apmēram 10 minūtes 190 °C temperatūrā, līdz cepumi kļūst zeltaini.
Uzmanīgi noņemt no pergamenta un atdzesēt uz režģa.
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 1. decembra Latvijā laika apstākļi piedzīvos iespaidīgas izmaiņas
- Torte “Āboli sniegā” – vienkārša un ātra vecmāmiņas recepte gardam desertam, kas burtiski kūst mutē
- Kā padarīt augus spēcīgus un veselus: pielietoju šo uzlējumu, un rezultāts pārsteidza
- Andreja diena 30. novembrī: dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē – līdz pat decembra vidum var būt ļoti nepatīkams laiks
- Kā izvēlēties mandarīnus: ekspertu ceļvedis par šķirnēm, uzglabāšanu un 3 negaidītām pazīmēm veikalā
- Kā es uzglabāju kartupeļus dzīvoklī pat aprīlī, kā no pagraba: tie nesadīgst, nepūst, un neviena bojāta kartupeļa








