Pagatavošana:
Olas iepriekš izņemiet no ledusskapja, lai tās sasildītu līdz istabas temperatūrai, un atdaliet baltumus no dzeltenumiem.
Dzeltenumus saputo ar 50 g cukura, līdz tie kļūst blāvi un gaiši, viegli uzpūsti. Tad pievieno vanilīnu, pakāpeniski pievieno izsijātos miltus un cieti un maisa līdz viendabīgai masai.
Sakuliet baltumus, pakāpeniski palielinot ātrumu, līdz tie kļūst stīvi un putojoši, tad pa daļām pievienojiet 30 g cukura un saputojiet, līdz parādās stingras putas.
Maigi savieno sakultos baltumus ar dzeltenumiem, ar lāpstiņu viegli maisot no apakšas uz augšu.
Ielieciet mīklu konditorejas maisiņā un uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, uzklājiet mīklu 8-10 cm garās un 2 cm platās strēmelēs. Apkaisiet ar cukuru, ļaujiet tam nedaudz iesūkties mīklā un pēc tam vēlreiz apkaisiet.
Cep apmēram 10 minūtes 190 °C temperatūrā, līdz cepumi kļūst zeltaini.
Uzmanīgi noņemt no pergamenta un atdzesēt uz režģa.
Tevi noteikti interesēs
- “Lauku bērnudārza epopeja turpinās” saka Maija, “bērnu vecāki bija satraukti, jo viņi dzimšanas dienā neatnesa saldumus”
- No šīs dienas ienāks pavasaris: sinoptiķi brīdina par anomāliju, kura reti tiek novērota decembrī
- Būtiska informācija visiem, kuriem pieder zeme: ”No 6.janvāra gaidāmas kardinālas izmaiņas”
- Kā zināt, vai jūsu tālrunis tiek noklausīts – 5 zināmākās pazīmes
- Patīkami jaunumi ”Swedbank” un ”SEB banka” klientiem – paplašinās pakalpojumu funkcijas
- No jaunā gada konkrētos lielveikalos tiek ieviestas būtiskas pārmaiņas: ”Esam sagaidījuši arī Latvijā”









