Pagatavošana:
Olas iepriekš izņemiet no ledusskapja, lai tās sasildītu līdz istabas temperatūrai, un atdaliet baltumus no dzeltenumiem.
Dzeltenumus saputo ar 50 g cukura, līdz tie kļūst blāvi un gaiši, viegli uzpūsti. Tad pievieno vanilīnu, pakāpeniski pievieno izsijātos miltus un cieti un maisa līdz viendabīgai masai.
Sakuliet baltumus, pakāpeniski palielinot ātrumu, līdz tie kļūst stīvi un putojoši, tad pa daļām pievienojiet 30 g cukura un saputojiet, līdz parādās stingras putas.
Maigi savieno sakultos baltumus ar dzeltenumiem, ar lāpstiņu viegli maisot no apakšas uz augšu.
Ielieciet mīklu konditorejas maisiņā un uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, uzklājiet mīklu 8-10 cm garās un 2 cm platās strēmelēs. Apkaisiet ar cukuru, ļaujiet tam nedaudz iesūkties mīklā un pēc tam vēlreiz apkaisiet.
Cep apmēram 10 minūtes 190 °C temperatūrā, līdz cepumi kļūst zeltaini.
Uzmanīgi noņemt no pergamenta un atdzesēt uz režģa.
Tevi noteikti interesēs
- Ja šajā dienā no rīta ir sarkana rītausma, tas nesola neko labu: tautas gudrības par 11. novembri
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
- Kāpēc daudzas sievietes mūsdienās izvēlas mainīt savu dzīvi pat pēc 30 vai 40 gadu kopdzīves — 7 iemesli
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu








