Sasmalcinām visas sastāvdaļas, lai pagatavotu pildījumu, un sajaucam ar malto gaļu, rīsiem, augu eļļu un garšvielām pēc garšas. Visas sastāvdaļas rūpīgi sajaucam.
Uz cepešplēves liekam 4-5 kāpostu loksnes. Kāpostu virsū vienmērīgā kārtā izklājam pildījumu. Aptinam sagatavi, veidojot blīvu desu.
“Desu” ietinam cepamplēvē un aiztaisām malas. Ēdienu cepam cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem 35-40 minūtes.
Sastāvdaļas:
1 galviņa kāpostu;
650 grami maltās gaļas;
100 grami rīsu;
2 sīpoli;
1 burkāns;
2 tomāti;
2 daiviņas ķiploku;
10 gramu sāls;
5 grami melno piparu;
25 mililitru augu eļļas.
Lūk, kāda brīnišķīga un vienkārša alternatīva parastajiem kāpostu tīteņiem! Pagatavo arī tu! Ja garšoja, padalies receptē ar draugiem sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Vācu aitu suns rēja uz metāla lūku ielas vidū: garāmgājēji bija samulsuši, ieraugot, kas slēpjas lūkas iekšpusēby Sandra Ločmele
- Visā Latvijā debesīs novērota spilgti sarkana saule: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar skaidrojumuby Laura Blūma
- Kāpēc padomjlaikos segas pārvalkus šuva ar rombveidīgu izgriezumu centrāby Rinalds Bergmanis