Darbietilpīgo kāpostu tīteņu vietā gatavoju šo gardo “kāpostu desu”. Izdodas tikpat gardi, tikai ātrāk un vienkāršāk

Sasmalcinām visas sastāvdaļas, lai pagatavotu pildījumu, un sajaucam ar malto gaļu, rīsiem, augu eļļu un garšvielām pēc garšas. Visas sastāvdaļas rūpīgi sajaucam.

Uz cepešplēves liekam 4-5 kāpostu loksnes. Kāpostu virsū vienmērīgā kārtā izklājam pildījumu. Aptinam sagatavi, veidojot blīvu desu.

“Desu” ietinam cepamplēvē un aiztaisām malas. Ēdienu cepam cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem 35-40 minūtes.

 

Sastāvdaļas:

1 galviņa kāpostu;

650 grami maltās gaļas;

100 grami rīsu;

2 sīpoli;

1 burkāns;

2 tomāti;

2 daiviņas ķiploku;

10 gramu sāls;

5 grami melno piparu;

25 mililitru augu eļļas.

 

Lūk, kāda brīnišķīga un vienkārša alternatīva parastajiem kāpostu tīteņiem! Pagatavo arī tu! Ja garšoja, padalies receptē ar draugiem sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment