Dārzeņus, kas šobrīd aktīvi nogatavojas dārzos, pieredzējušas saimnieces cenšas maksimāli izmantot sagatavēm ziemai: konservē un sāla gurķus un tomātus, gatavo mērces un lečo, kā arī salātus ziemai.
Mēs iesakām papildināt ziemas sagatavju gatavošanas recepšu krājkasīti ar vēl vienu recepti! Tā pastāstīs, kā pagatavot gardus dārzeņu salātus.
Recepte ir viegli pagatavojama un to ir viegli atcerēties, jo no visiem dārzeņiem, kas tiek izmantoti, ir vajadzīgs pa vienam kilogramam. No tā arī radies salātu nosaukums – “Tikai viens kilograms”.
Vēl viens pluss – gatavojot šos salātus, nav nepieciešama papildu sterilizācija, kas ļauj saglabāt vairāk vitamīnu.
Un past galvenais – tas ļauj saglabāt sezonas ražas svaigumu un garšu ilgstoši, nodrošinot piekļuvi vitamīniem un minerālvielām arī ziemas mēnešos.
Turklāt burkās konservētie dārzeņi ir ērti lietošanai – tie ir jau gatavi lietošanai, ietaupot laiku ēdiena gatavošanā.
Tāpat saglabājot dārzeņus burkās, varat izvairīties no pārtikas izšķērdēšanas un baudīt dažādus ēdienus, neatkarīgi no gadalaika. Turklāt mājās gatavoti konservi ir veselīgāki, jo varat kontrolēt pievienoto sāls, cukura un konservantu daudzumu.
Lasi vēl: Raža palielināsies 2 reizes: kad un kā apgriezt bumbierus augusta beigās
Salātu pagatavošanas gaita
Sasmalciniet kāpostus plānos salmiņos.
Tad…
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- 10 grami spainī – un tomāti būs rekordlieli. Galvenā jūnija barošana, par kuru zina tikai paši apķērīgākie dārzniekiby Anete Vītola
- Kad aizeju no mājām, es vienmēr izlietnē nolieku glāzi un papīra lapu – tā es jūtos drošāk un paskaidrošu kāpēcby Ļena Sokolova
- Šodien pludmalē atradām šīs dīvainās lietas, bet tikai vēlāk uzzinājām kas tas patiesībā irby Sandra Ločmele