Var sasmalcināt vēl sīkāk, ja ir tāda vēlme. Burkānus nomizo un sagriež plānos salmiņos vai ripiņās, ja tā labāk gribas. Sīpolus nomizo un sagriež puskociņos, papriku notīra no sēklām un sagriež salmiņos.
Nomazgā tomātus, sagriež šķēlītēs. Labāk ņemt spēcīgus un veselus tomātus, bez iespiedumiem un puves. Gurķus sagriež ripiņās. Visus sasmalcinātos dārzeņus liek lielā katlā.
Atsevišķā traukā jāsagatavo marināde salātiem. Lai to izdarītu, sajauc etiķi un augu eļļu, pievieno sāli un cukuru, visu labi samaisa. Iegūto maisījumu ielej sagrieztajos dārzeņos un visu labi samaisa, atstāj uz stundu.
Pēc tam trauku ar dārzeņiem novieto uz plīts. Kad salāti sāk vārīties, tos vāra vēl 5-10 minūtes, pēc tam karstus izkārto sterilizētās burkās, satin un iesaiņo līdz tie pilnībā atdziest.
Sastāvdaļas, kas nepieciešamas dārzeņu salātu pagatavošanai
Svaigi kāposti – 1 kg
Paprika – 1 kg
Tomāti – 1 kg
Sīpoli – 1 kg
Burkāni – 1 kg
Gurķi – 1 kg
Sāls – 5 tējkarotes
Augu eļļa – 1 glāze
Etiķis – 1 glāze
Cukurs – 5 ēdamkarotes
Lasi vēl: Kāpēc pieredzējušas saimnieces ledusskapī liek aktīvo ogli. Uzzinot iemeslu, arī tu darīsi tāpat!