Var sasmalcināt vēl sīkāk, ja ir tāda vēlme. Burkānus nomizo un sagriež plānos salmiņos vai ripiņās, ja tā labāk gribas. Sīpolus nomizo un sagriež puskociņos, papriku notīra no sēklām un sagriež salmiņos.
Nomazgā tomātus, sagriež šķēlītēs. Labāk ņemt spēcīgus un veselus tomātus, bez iespiedumiem un puves. Gurķus sagriež ripiņās. Visus sasmalcinātos dārzeņus liek lielā katlā.
Atsevišķā traukā jāsagatavo marināde salātiem. Lai to izdarītu, sajauc etiķi un augu eļļu, pievieno sāli un cukuru, visu labi samaisa. Iegūto maisījumu ielej sagrieztajos dārzeņos un visu labi samaisa, atstāj uz stundu.
Pēc tam trauku ar dārzeņiem novieto uz plīts. Kad salāti sāk vārīties, tos vāra vēl 5-10 minūtes, pēc tam karstus izkārto sterilizētās burkās, satin un iesaiņo līdz tie pilnībā atdziest.
Sastāvdaļas, kas nepieciešamas dārzeņu salātu pagatavošanai
Svaigi kāposti – 1 kg
Paprika – 1 kg
Tomāti – 1 kg
Sīpoli – 1 kg
Burkāni – 1 kg
Gurķi – 1 kg
Sāls – 5 tējkarotes
Augu eļļa – 1 glāze
Etiķis – 1 glāze
Cukurs – 5 ēdamkarotes
Lasi vēl: Kāpēc pieredzējušas saimnieces ledusskapī liek aktīvo ogli. Uzzinot iemeslu, arī tu darīsi tāpat!
Lai viss izdodas!
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc es vairs nelieku sīpolu klāt pie kotletēm: viena labāka sastāvdaļa tās padara daudz sulīgākas un garšīgākas
- Kā ziemā ilgāk saglabāt kāpostu, izmantojot pārtikas plēvi: vienkārši noteikumi
- Pienu uzglabāju daudz ilgāk: 3 senas lauku gudrības, kas jādara ar burku
- Mūsu pēcteči 4.decembri uzskatīja par ”Pūķa dienu”: ko šajā dienā darīt, lai savai mājai uzliktu aizsardzības kupolu
- Šo 5 Zodiaka zīmju vārdu krājumā nav vārda “budžets”
- Abi putni bieži sastopami Latvijas dabā, tomēr līdzīgs tiem ir tikai izskats: eksperti pastāsta, cik ļoti patiesībā atšķiras zīlītes un svilpji







