Var sasmalcināt vēl sīkāk, ja ir tāda vēlme. Burkānus nomizo un sagriež plānos salmiņos vai ripiņās, ja tā labāk gribas. Sīpolus nomizo un sagriež puskociņos, papriku notīra no sēklām un sagriež salmiņos.
Nomazgā tomātus, sagriež šķēlītēs. Labāk ņemt spēcīgus un veselus tomātus, bez iespiedumiem un puves. Gurķus sagriež ripiņās. Visus sasmalcinātos dārzeņus liek lielā katlā.
Atsevišķā traukā jāsagatavo marināde salātiem. Lai to izdarītu, sajauc etiķi un augu eļļu, pievieno sāli un cukuru, visu labi samaisa. Iegūto maisījumu ielej sagrieztajos dārzeņos un visu labi samaisa, atstāj uz stundu.
Pēc tam trauku ar dārzeņiem novieto uz plīts. Kad salāti sāk vārīties, tos vāra vēl 5-10 minūtes, pēc tam karstus izkārto sterilizētās burkās, satin un iesaiņo līdz tie pilnībā atdziest.
Sastāvdaļas, kas nepieciešamas dārzeņu salātu pagatavošanai
Svaigi kāposti – 1 kg
Paprika – 1 kg
Tomāti – 1 kg
Sīpoli – 1 kg
Burkāni – 1 kg
Gurķi – 1 kg
Sāls – 5 tējkarotes
Augu eļļa – 1 glāze
Etiķis – 1 glāze
Cukurs – 5 ēdamkarotes
Lasi vēl: Kāpēc pieredzējušas saimnieces ledusskapī liek aktīvo ogli. Uzzinot iemeslu, arī tu darīsi tāpat!
Lai viss izdodas!
Tevi noteikti interesēs
- Tikai divām Zodiaka zīmēm decembris nesīs izaicinājumus: pienāks grūtāki laiki
- “Es nedrīkstēju pat cerēt!”: dziedātāja Ieva Akuratere atklāj kādu nozīmīgu notikumu no savas dzīves
- Apnicis visu ziemu vicināt lāpstu: trīs veidi, kā pilnībā atbrīvoties no sniega tīrīšanas savā īpašumā (mana un divu kaimiņu pieredze)
- Šajā Latvijas pilsētā par mājas numura nepareizu izvietojumu var tikt piemērots sods
- “Rudens vienmēr ir bijis īpašs laiks…”: dziedātāja Elīna Fūrmane nāk klajā ar jaunumiem (+ VIDEO)
- Kā pagatavot īpaši maigu ābolu pīrāgu: atklāju vienu vienkāršu soli pēc cepšanas







