Dārzeņu salāti “Tikai viens kilograms”: ātri pagatavojami salāti ziemai bez sterilizācijas

 

Var sasmalcināt vēl sīkāk, ja ir tāda vēlme. Burkānus nomizo un sagriež plānos salmiņos vai ripiņās, ja tā labāk gribas. Sīpolus nomizo un sagriež puskociņos, papriku notīra no sēklām un sagriež salmiņos.

Nomazgā tomātus, sagriež šķēlītēs. Labāk ņemt spēcīgus un veselus tomātus, bez iespiedumiem un puves. Gurķus sagriež ripiņās. Visus sasmalcinātos dārzeņus liek lielā katlā.

Atsevišķā traukā jāsagatavo marināde salātiem. Lai to izdarītu, sajauc etiķi un augu eļļu, pievieno sāli un cukuru, visu labi samaisa. Iegūto maisījumu ielej sagrieztajos dārzeņos un visu labi samaisa, atstāj uz stundu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Pēc tam trauku ar dārzeņiem novieto uz plīts. Kad salāti sāk vārīties, tos vāra vēl 5-10 minūtes, pēc tam karstus izkārto sterilizētās burkās, satin un iesaiņo līdz tie pilnībā atdziest.

Lasi vēl: Aunam – sarkans, Jaunavai – zaļš. Kādam jābūt katras zodiaka zīmes maciņam, lai tas piesaistītu naudu

Sastāvdaļas, kas nepieciešamas dārzeņu salātu pagatavošanai

Svaigi kāposti – 1 kg

Paprika – 1 kg

Tomāti – 1 kg

Sīpoli – 1 kg

Burkāni – 1 kg

Gurķi – 1 kg

Sāls – 5 tējkarotes

Augu eļļa – 1 glāze

Etiķis – 1 glāze

Cukurs – 5 ēdamkarotes

Tveice turpināsies: meteorologs Toms Bricis paziņo, cik ļoti liels karstums Latvijā valdīs nedēļas nogalē un arī pirmajā skolas nedēļā

Lasi vēl: Kāpēc pieredzējušas saimnieces ledusskapī liek aktīvo ogli. Uzzinot iemeslu, arī tu darīsi tāpat!

Lai viss izdodas!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment