Kādā ūdenī vārīt kartupeļus ar mizu
Kartupeļi ar mizu tiek uzskatīti par visnoderīgākajiem – zem mizas tas saglabā kālija slāni. Šādi kartupeļi jāvāra tikai aukstā ūdenī – ielejiet to tā, lai tas nosegtu dārzeņus apmēram 3 cm.
Vislabāk ņemt kartupeļus, kas satur maz cietes – tad bumbuļi neizvārīsies (parasti kartupeļi ar baltu miziņu). Lai kartupeļus izvārītu bez plaisāšanas, ūdenim pievieno etiķi – pietiek ar 1 ēdamkaroti.
Vai tu zini, cikos jāliek gulēt bērni? Šī tabula palīdzēs risināt gulētiešanas jautājumus katrā mājā
Kā pārbaudīt, cik daudz cietes ir kartupelī: pārgriez bumbuli un tad salikt pusītes kopā – ja tās salīp kopā, kartupelī ir daudz cietes, ja ne – nepietiekami daudz.
Tāpat atcerieties, ka, izmantojiet katlu ar biezu dibenu, lai dārzeņi nepieliptu. Vāriet minimālā ūdens daudzumā – kā jau minēts, tam jāpārklāj kartupeļi 3 cm dziļumā. Sāli pievieno vārīšanas sākumā. Neaizmirstiet arī, ka putras pagatavošanai jāizmanto tikai uzsildīts piens – ja tas būs auksts, kartupeļi drīzumā kļūs zili.
Tevi noteikti interesēs
- Novembrī apstrādāju dārzu ar šo līdzekli: nākamgad manas ābeles, plūmes un ķirši ir tīri, bez kraupja un citām augu kaitēm
- Dīvainas eglītes un neparasti koku stumbri: eksperti nosauc drošas pazīmes, kas liecina, ka šajos Latvijas mežos dzīvo lāči (+ FOTO)
- 4 Zodiaka zīmes līdz 2025. gada beigām gūs panākumus: beidzot pienāks tas, ko viņi gaidīja tik ilgi
- “Es strādāju FixPrice jau 3 gadus”: stāstu no kurienes rodas zemās cenas un kāda ir produktu kvalitāte — viss ir daudz sarežģītāk
- Sniegs, apledojoši ceļi un dzestrums: meteorologs Toms Bricis nosauc dienu, kad Latvijā sāksies ziema
- Eksperti beidzot snieguši godīgu atbildi: vai tā ir patiesība, ka suņi un kaķi vēsturiski nevar sadzīvot







