Dažas drošas metodes, lai tavs Smart-ID konts nenonāktu krāpnieku rokās un tavas finanses būtu drošībā!

Jāņem vērā arī PIN kodu izveide – izvairieties no to veidošanas, izmantojot sev nozīmīgus datumus vai viegli uzminamas skaitļu kombinācijas (1234, 0000 utt.), jo šādi kodi ir ļoti viegli uzminami.

Lejupielādējiet uzticamas lietotnes un regulāri tās atjauniniet: viedierīces ir viens no veidiem, kā krāpnieki var nemanāmi piekļūt gandrīz visiem mūsu datiem un informācijai, jo tajās tiek saglabāts gandrīz viss.

Tāpēc ir svarīgi uzturēt savu viedtālruni pēc iespējas drošākā stāvoklī, un viens no galvenajiem noteikumiem ir regulāri atjaunināt operētājsistēmu un lietotnes.

Tāpat nepieciešamās lietotnes vienmēr lejupielādējiet tikai no uzticamiem avotiem, piemēram, Google Play vai App Store, kur lietotnes tiek pārbaudītas un ir uzticamas lietošanai.

Lietojot Smart-ID, nedrīkst aizmirst arī par ikdienas piesardzību attiecībā uz personas datiem un citu sensitīvu informāciju, lai tā nenonāktu krāpnieku rokās.

Pirms maksājumu veikšanas vai datu ievadīšanas interneta vietnēs vienmēr pārbaudiet informāciju, izmantojot oficiālus avotus. Nekad neglabājiet savas paroles un PIN kodus vietās, kur tiem var piekļūt citi cilvēki.

Smart-ID ir veidots kā maksimāli drošs autentifikācijas rīks, kas aizsargā lietotāju datus un tiek regulāri uzlabots, lai pasargātu no arvien jaunām krāpnieciskām metodēm. Taču, neskatoties uz to, ļoti svarīga ir katra lietotāja paša rūpība un zināšanas par datu aizsardzību, piemēram, veicot pirkumus tiešsaistē.

Lasi vēl: Kāpēc kravas automašīnu vadītāji uz automaģistrāles brauc ļoti tuvu viens otram un traucē apdzīšanu: patiesie iemesli

Katru reizi, izmantojot Smart-ID lietotni darījumu apstiprināšanai, aicinām būt vērīgiem un uzmanīgiem, kā arī ievērot ierastos drošības pamatnoteikumus, lai pasargātu savus datus un naudu no krāpniekiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment