Diez vai var atteikties no gabaliņa tik gardas tortes! “Karpatka”, maiga un gaisīga torte ar lielu daudzumu vārītā krēma, iekarojusi miljoniem gardēžu sirdis visā pasaulē.
Šis ir tradicionāls poļu deserts, kuru nemaz nav grūti pagatavot. Viss, kas tev jādara, ir rūpīgi jāievēro recepte un jāizmanto sastāvdaļas zemāk norādītajos daudzumos.
Vārītais krēms
Tortes galvenā sastāvdaļa, protams, ir krēms. Tas sanāk ārkārtīgi garšīgs un gaisīgs!
Krēma sastāvdaļas:
2 lieli olu dzeltenumi;
35 grami + 35 grami cukura;
20 grami kukurūzas cietes;
410 grami piena;
0,5 grami sāls;
10 grami vanilīna;
120 grami nesālīta sviesta;
20 grami cukura.
Atsevišķā bļodā sajaucam olu dzeltenumus ar 35 gramiem cukura un kukurūzas cieti. Katliņā ielejam pienu, pieberam sāli un vēl 35 gramus cukura. Liekam uz plīts, uzkarsējam, līdz parādās burbuļi, noņemam no uguns. Pielejam olu maisījumu pienā tievā strūkliņā, enerģiski maisot, lai temperatūra pamazām paaugstinātos.
Atkal liekam uz lēnas uguns un pievienojam vanilīnu vai vaniļas esenci. Ar putojamo slotiņu enerģiski maisām, līdz sabiezē (parādās burbuļi). Noņemam krēmu no uguns. Ielejam platā bļodā, lai ātrāk atdziest.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā