Atsevišķi saputojam mīkstu sviestu ar 20 gramiem cukura, līdz tas iegūst baltu nokrāsu. Pa karotei pievienojam olu krēmu sviestam, turpinot putot, līdz iegūstam viendabīgu masu. Pārklājam ar pārtikas plēvi un atstājam uz galda, kamēr gatavojam mīklu.
Vārītā mīkla
Tas ir tik viegla, gaisīga un mīksta! Ideāli līdzsvaro deserta garšu.
Sastāvdaļas:
110 grami ūdens;
50 grami nesālīta sviesta;
50 grami miltu;
3 olas;
10 grami cukura.
Atsevišķi ar putojamo slotiņu sakuļam olas, lai iegūtu viendabīgu masu. Noliekam malā. Katliņā ielejam ūdeni, pievienojam sāli, cukuru, sviestu un miltus. Vārot mīklu, maisām to ar putojamo slotiņu, līdz izveidojas kamoliņš.
Karsto mīklu pārliekam bļodā. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā pielejam olu maisījumu. Mīklai jābūt viskozai, bet ne pārāk šķidrai.
Tortes veidošana
Sadalām mīklu 2 daļās. Pārliekam cepamajā formā, kas izklāta ar pergamentu. Cepam cepeškrāsnī 190 grādos 25-28 minūtes (līdz mīkla kļūst zeltaini brūna).
Veidojam tortīti. Ievietojam pirmo mīklas pusi veidnē. Virsū liekam visu krēmu – kārta sanāks iespaidīga! Pārklājam ar otru mīkla pusi. Liekam ledusskapī vismaz uz 4 stundām, lai krēms ievilktos.
Tas ir kaut kas neticams! Gaisīga, krēmīga, mēreni salda – torte “Karpatka” ir vienkārši debešķīgs baudījums.
Pagatavo šo kulinārijas šedevru vismaz vienu reizi. Esam pārliecināti, ka tas vēl ilgu laiku paliks tavā labāko recepšu kolekcijā! Neaizmirsti padalīties ar šo recepti sociālajos tīklos un priecāsimies arī par taviem komentāriem!
Tevi noteikti interesēs
- 7. oktobris, 7. novembris un 4. decembris: trīs datumi, kad debesīs būs vērojams grandiozs dabas “šovs”by Laura Andersone
- Nākamā ziema būs aukstāka nekā pērn un vislielākie sals solās janvārī un februārī: zināms cik grāduby Sandra Vīgante
- Kad vīra māsa atsūtīja ielūgumu uz kāzām vienīgi manam vīram: kāpēc es jau iepriekš nojautu šādu iznākumuby Rinalds Zembergs