Debešķīgs baudījums no poļu virtuves, kas padarīs tavus svētkus neaizmirstamus! Vārītā krēma torte “Karpatka”

Atsevišķi saputojam mīkstu sviestu ar 20 gramiem cukura, līdz tas iegūst baltu nokrāsu. Pa karotei pievienojam olu krēmu sviestam, turpinot putot, līdz iegūstam viendabīgu masu. Pārklājam ar pārtikas plēvi un atstājam uz galda, kamēr gatavojam mīklu.

Vārītā mīkla

Tas ir tik viegla, gaisīga un mīksta! Ideāli līdzsvaro deserta garšu.

Sastāvdaļas:

110 grami ūdens;

50 grami nesālīta sviesta;

50 grami miltu;

3 olas;

10 grami cukura.

Atsevišķi ar putojamo slotiņu sakuļam olas, lai iegūtu viendabīgu masu. Noliekam malā. Katliņā ielejam ūdeni, pievienojam sāli, cukuru, sviestu un miltus. Vārot mīklu, maisām to ar putojamo slotiņu, līdz izveidojas kamoliņš.

Karsto mīklu pārliekam bļodā. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā pielejam olu maisījumu. Mīklai jābūt viskozai, bet ne pārāk šķidrai.

Tortes veidošana

Sadalām mīklu 2 daļās. Pārliekam cepamajā formā, kas izklāta ar pergamentu. Cepam cepeškrāsnī 190 grādos 25-28 minūtes (līdz mīkla kļūst zeltaini brūna).

Veidojam tortīti. Ievietojam pirmo mīklas pusi veidnē. Virsū liekam visu krēmu – kārta sanāks iespaidīga! Pārklājam ar otru mīkla pusi. Liekam ledusskapī vismaz uz 4 stundām, lai krēms ievilktos.

Tas ir kaut kas neticams! Gaisīga, krēmīga, mēreni salda – torte “Karpatka”  ir vienkārši debešķīgs baudījums.

Pagatavo šo kulinārijas šedevru vismaz vienu reizi. Esam pārliecināti, ka tas vēl ilgu laiku paliks tavā labāko recepšu kolekcijā! Neaizmirsti padalīties ar šo recepti sociālajos tīklos un priecāsimies arī par taviem komentāriem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment