Deg purvs pie Medemciema

Netālu no Rīgas deg kūdras purvs apmēram 12 hektāru platībā, radot spēcīgu sadūmojumu.

Informācija par iespējamo meža ugunsgrēku tika saņemta 20. jūnija plksten 14.40 un Valsts meža dienesta operatīvā reaģēšanas komanda nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu, kur konstatēja, ka netālu no Medemciema SIA “Rīgas meži” teritorijā deg kūdras izstrādes purvs. Pirmie Valsts meža dienestu par iespējamo meža ugunsgrēku informēja SIA “Rīgas meži” darbinieki un arī ugunsnovērōšanas torņi ziņoja par konstatētajiem dūmiem.

Notikuma vietā Valsts meža dienests uzsāka uguns ierobežošanas darbus, piesaistot gan SIA “Rīgas meži”, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus. Ņemot vērā paaugstināto ugunsbīstamību Latvijas teritorijā kopumā, spēcīgās vēja brāzmas un uguns izplatīšanās ātrumu, tika pieņemts lēmums ugunsgrēka dzēšanā iesaistīt arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteri. Ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinājās līdz vakardienas plkst. 23.00, pa nakti ugunsgrēka teritoriju uzraudzīja SIA “Rīgas meži” darbinieki. Šodien jau no paša rīta turpinājās ugunsgrēka ierobežošanas darbi un patlaban uguns skartā platība ir sasniegusi apmēram 12 hektārus. Ņemot vērā spēcīgo vēju, dūmi tiek nesti Medemciema virzienā.

Šobrīd ugunsgrēka dzēšanā iesaistīti vairāk kā 50 cilvēki gan no Valsts meža dienesta, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, gan SIA “Rīgas meži”, gan SIA “Olaines kūdra”.

Ugunsgrēkā izcelšanas iemesls pagaidām nav zināms.

Valsts meža dienests par izcēlušos ugunsgrēku un ugunsgrēka dzēšanas darbiem informēja Olaines novada pašvaldību un arī pašvaldības policiju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment