Dēls laimīgs no galda pieceļas un saka: “Paldies, māmiņ, par tik garšīgu siera zupu!”…

Vienmēr ir patīkami saņemt komplimentus no apkārtējiem cilvēkiem sevišķi no tuvākajiem. Ar šādas receptes palīdzību atsaucība būs gana liela.

Te nu, lūk, ideāls veids, kā pārsteigt gan pieaugušos, gan bērnus, pasniedzot tiem burvīgu ēdienu, kuru pagatavojam paši saviem spēkiem! 

Interesanti, ka mamma atzina dēlam, ka šo zupu gatavoja pirmo reizi. Dēls bija ļoti apmierināts par to, ka mamma tā centās. Pārsteigti bija arī citi tuvinieki, kam bija iespēja pagaršot šo ēdienu.

Viņi teica, ka līdz šim neko tik gardu nebija ēduši. Mamma teica, ka patiesībā to pagatavot nav nemaz tik grūti un tas neprasa daudz laika. Viņa atzina, ka svarīgākais ir saprast, ka ēdiens ir mīlestība un pārejais nāks pats no sevis.

 

Siera zupa ar šķiņķi un nūdelēm

Daži interesanti fakti

Dažādās receptēs var izmantot dažādus sierus, piemēram, Čedaras, Goudas vai zilā siera veidus, lai piešķirtu zupai unikālu garšu.

Galvenās sastāvdaļas ir siers un šķiņķis, bet zupā bieži iekļauj arī sīpolus, ķiplokus, kartupeļus, burkānus, selerijas, sviestu, miltus un krējumu vai pienu.

Pagatavošanas process parasti sākas ar dārzeņu (sīpolu, ķiploku, burkānu, selerijas) apcepšanu sviestā līdz tie kļūst mīksti.

Pēc tam pievieno miltus, lai izveidotu biezu pamatu (roux), un pakāpeniski pievieno buljonu un pienu vai krējumu, lai izveidotu zupas konsistenci.

Kad zupa ir sabiezējusi, pievieno rīvētu sieru un šķiņķa gabaliņus, ļaujot sieram izkust un šķiņķim sasilt.

Bagāts ar kalciju, olbaltumvielām, un A vitamīnu, bet var saturēt arī ievērojamu daudzumu tauku un nātrija.

 

Pagatavošanas laiks: 1,5 stundas

 

Turki pērk mājās pa 5 pudelēm etiķa. Kad uzzināju, kāpēc, sāku darīt to pašu: neaizstājams ikdienas dzīvē

 Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošana

Uzvāra gaļas buljonu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment