Derēs uz pilnīgi jebkura svētku galda – garšīgas kūkas “Kārdinājums” recepte

Ja vēlies ko garšīgu un vēlies likt Jaungada galdā kādu interesantu desertu, tad pamēģini pagatavot kūku “Kārdinājums” ar divu veidu kūku kārtām un diviem krēmiem.

Sastāvdaļas

Šokolādes biskvīta kārtai:

7 olas

300 g cukura

10 ēdamkarotes ūdens

10 ēdamkarotes eļļas

1 iepakojums cepamā pulvera

50 g kakao

150 g miltu

Baltajam biskvīta kārtai:

200 g margarīna

450 g miltu

2 olu dzeltenumi

1 iepakojums cepamā pulvera

2 ēdamkarotes skābs krējums

2 olu baltumi

200 g cukura

Žāvētas aprikozes, rieksti, ķirši pēc izvēles

Krēmiem:

300 g sviesta

380 g iebiezinātā piena

1 litrs skābā krējuma

150-200 g pūdercukura

Pagatavošana

Sagatavo šokolādes biskvīta kārtu. Sakuļ olas ar cukuru biezās putās, pievieno ūdeni un eļļu. Sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno olām, nepārtraukti putojot. Mīklai jābūt kā biezam skābam krējumam. Sadala divās vienādās daļās un veido divas kūkas kārtas. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, apmēram stundu. Kad atdzisis, sagriež divās daļās.

Un sagatavo baltā biskvīta kārtu. Margarīnu sajauc ar miltiem, pievieno pārējās sastāvdaļas un samīca mīkstā mīklā. Sadaliet 4 daļās. Saputo olu baltumus ar cukuru, līdz veidojas stingras putas. Mīklu izrullē, apsmērē ar 1/4 sakulto olu baltumu, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem, smalki sagrieztām žāvētām aprikozēm un ķiršiem un pagatavo 4 šādas smilšu mīklas kārtas. Tās tiek pagatavotas ātri: 15–20 minūtes 180 grādos.

Pagatavo abus krēmus: saputo 300 g sviesta un pamazām ielej 380 g svaiga kondensētā piena. Sakuļ 1 litru krējuma ar 150–200 g pūdercukura.

Un salieciet kūku: uz šokolādes kūkas uzlieciet pusi sviesta krēma, pēc tam četras smilšu kūkas, kas pārklātas ar skābo krējumu. Uz ceturtās kūkas kārtas smērē atlikušo sviesta krēmu. Dekorē pēc vēlēšanās. Ļaujiet nostāvēties istabas temperatūrā dažas stundas un pēc tam atdzesējiet.

Leave a Comment