Ja vēlies ko garšīgu un vēlies likt Jaungada galdā kādu interesantu desertu, tad pamēģini pagatavot kūku “Kārdinājums” ar divu veidu kūku kārtām un diviem krēmiem.
Sastāvdaļas
Šokolādes biskvīta kārtai:
7 olas
300 g cukura
10 ēdamkarotes ūdens
10 ēdamkarotes eļļas
1 iepakojums cepamā pulvera
50 g kakao
150 g miltu
Baltajam biskvīta kārtai:
200 g margarīna
450 g miltu
2 olu dzeltenumi
1 iepakojums cepamā pulvera
2 ēdamkarotes skābs krējums
2 olu baltumi
200 g cukura
Žāvētas aprikozes, rieksti, ķirši pēc izvēles
Krēmiem:
300 g sviesta
380 g iebiezinātā piena
1 litrs skābā krējuma
150-200 g pūdercukura
Pagatavošana
Sagatavo šokolādes biskvīta kārtu. Sakuļ olas ar cukuru biezās putās, pievieno ūdeni un eļļu. Sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno olām, nepārtraukti putojot. Mīklai jābūt kā biezam skābam krējumam. Sadala divās vienādās daļās un veido divas kūkas kārtas. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, apmēram stundu. Kad atdzisis, sagriež divās daļās.
Un sagatavo baltā biskvīta kārtu. Margarīnu sajauc ar miltiem, pievieno pārējās sastāvdaļas un samīca mīkstā mīklā. Sadaliet 4 daļās. Saputo olu baltumus ar cukuru, līdz veidojas stingras putas. Mīklu izrullē, apsmērē ar 1/4 sakulto olu baltumu, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem, smalki sagrieztām žāvētām aprikozēm un ķiršiem un pagatavo 4 šādas smilšu mīklas kārtas. Tās tiek pagatavotas ātri: 15–20 minūtes 180 grādos.
Pagatavo abus krēmus: saputo 300 g sviesta un pamazām ielej 380 g svaiga kondensētā piena. Sakuļ 1 litru krējuma ar 150–200 g pūdercukura.
Un salieciet kūku: uz šokolādes kūkas uzlieciet pusi sviesta krēma, pēc tam četras smilšu kūkas, kas pārklātas ar skābo krējumu. Uz ceturtās kūkas kārtas smērē atlikušo sviesta krēmu. Dekorē pēc vēlēšanās. Ļaujiet nostāvēties istabas temperatūrā dažas stundas un pēc tam atdzesējiet.