Deserts 5 minūtēs: 3 receptes āboliem mikroviļņu krāsnī, kas kūst mutē

Ābolus var cept mikroviļņu krāsnī. Iedomājieties: tikai 5 minūtes, viens ābols un šķipsniņa kanēļa. Un rezultātā — īsta rudens pasaka uz šķīvja, maigs un aromātisks deserts, kas atgādinās par vecmāmiņas šarloti, taču prasīs desmitiem reižu mazāk pūļu

Kā izcept ābolus mikroviļņu krāsnī. Cepti āboli mikroviļņu krāsnī dažu minūšu laikā — āboli, cepti ar kanēli un medu: vienkāršas soli pa solim receptes ar fotogrāfijām. Jā, tā nav maģija, bet gan vienkārša jūsu mikroviļņu krāsns fizika. Atklāj noslēpumu, kā padarīt visparastāko augli par izsmalcinātu gardumu, kas nekad nepārvērtīsies bezgaršīgā putrā.

Kā izvēlēties ābolus cepšanai

Pareizi izvēlēti āboli cepot nesabruks putrā un saglabās formu. Tātad mikroviļņu krāsnij izvēlamies stingrus, saldskābus vai skābus šķirņu ābolus ar stingru mīkstumu. Ideāli derēs antonovka, “Granny Smith”, “Simirenko” un “McIntosh”. Nav vērts ņemt “Balto dzidrinu”, “Golden”, “Red” un citus “Delicious” ābolus — tie ir pārāk maigi un gandrīz noteikti pārvērtīsies biezenī. Ja neorientējaties šķirnēs — nekas traks. Vienkārši saspiediet ābolu. Tas ir ciets un stingrs? Derēs.

Svarīgi pievērst uzmanību ne tikai stingrumam, bet arī formai un izmēram. Lai ābols vienmērīgi izceptos un to būtu ērti pildīt, izvēlieties apaļus, simetriskus vidēja izmēra augļus.

Cepti āboli mikroviļņu krāsnī ar medu un kanēli

Ābolus var cept ar kanēli. Klasiska kombinācija un recepte, pielāgota mikroviļņu krāsnij. Sastāvdaļas un gatavošanas laiks.

Nepieciešams:

āboli — 2 gab.;
medus — 30 g;
malts kanēlis — 5 g.
Gatavošanas laiks — 10 minūtes.

1. solis. Sagatavojam ābolus. Nomazgājam ābolus un nosusinām. Nogriežam augšdaļu un uzmanīgi izgriežam serdi, atstājot vismaz 1 cm apakšā.

2. solis. Pildām. Izgrieztajā padziļinājumā liekam medu un kanēli.

3. solis. Liekam mikroviļņu krāsnī. Cepam mikroviļņu krāsnī ar maksimālo jaudu 5–7 minūtes.

 

Āboli mikroviļņu krāsnī ar biezpienu un rozīnēm

Maiga, kūstoša biezpiena pildījuma saldums ar tvaicētu rozīņu garšu un mīksto ābola “laiviņu” — ideāla uzkoda, kas mikroviļņu krāsnī pagatavojama tikai 10 minūtēs. Sastāvdaļas un gatavošanas laiks.

Nepieciešams:

āboli — 2 gab.;
cukurs — 1 tējkarote (vai pēc garšas);
biezpiens — 100 g;
rozīnes — 10 g.
Gatavošanas laiks — 10–12 minūtes.

1. solis. Sagatavojam rozīnes. Lai rozīnes kļūtu mīkstākas, aplejam tās ar verdošu ūdeni un atstājam uz 5 minūtēm.

2. solis. Izņemam ābolu serdes. Nomazgājam ābolus un uzmanīgi izņemam sēklotni, lai ābola apakša paliktu vesela.

3. solis. Gatavojam pildījumu. Biezpienam pievienojam cukuru un rūpīgi saspaidām ar dakšiņu. Iemaisām sagatavotās rozīnes.

4. solis. Pildām ābolus. Pildām ābolus ar gatavo masu.

5. solis. Liekam mikroviļņu krāsnī. Liekam ābolus traukā, kas paredzēts mikroviļņu krāsnij, un karsējam 5–7 minūtes ar maksimālo jaudu.

 

Āboli ar auzu pārslām

Maigs, sildošs cepts ābols un kraukšķīga, zeltaini brūna auzu garoziņa ar kanēli… Šo burvīgo tekstūru kontrastu un saldeno aromātu var panākt mikroviļņu krāsnī tikai dažu minūšu laikā. Vienkārši, veselīgi un patiesi garšīgi. Sastāvdaļas un gatavošanas laiks.

Nepieciešams:

āboli — 500 g;
sviests — 40 g;
cukurs — 50 g;
auzu pārslas — 80 g;
milti — 50 g;
citrona sula — 1 tējkarote;
malts kanēlis — pēc garšas.
Gatavošanas laiks — 15–20 minūtes.

VIDEO:

1. solis. Sagatavojam ābolus. Nomazgājam ābolus, izņemam serdi un sagriežam glītos gabaliņos. Liekam tos karstumizturīgā traukā un viegli apslakām ar citrona sulu, lai saglabātos krāsa un apetītlīgs izskats.

2. solis. Izkausējam sviestu. Atsevišķā, dziļā traukā liekam gabaliņu sviesta un mikroviļņu krāsnī karsējam 1 minūti ar pilnu jaudu, līdz tas izkūst.

3. solis. Gatavojam auzu granolu. Pie izkausētā sviesta pievienojam cukuru, miltus, auzu pārslas un šķipsniņu aromātiska kanēļa. Tad visu kārtīgi samaisām, līdz iegūta irdena, viendabīga masa.

4. solis. Apvienojam sastāvdaļas un cepam. Vienmērīgi izklājam kraukšķīgo maisījumu virs ābolu gabaliņiem. Liekam formu mikroviļņu krāsnī un cepam ar pilnu jaudu 10–12 minūtes. Gatavību pārbaudām pēc ābolu mīkstuma — tiem jābūt viegli saduramiem ar dakšiņu.

Lasi vēl: Kaimiņienes padoms par sadzīvisku lietu, ko atcerējos daudzus gadus – dalos tajā ar jums

Pieredzējušu pavāru padomi jautājumos un atbildēs

Kā saprast, ka ābols derēs cepšanai, ja nezinu tā šķirni? Piemērots ābols cepšanai ir smagāks, nekā izskatās. Tas ir stingrs, ciets un neiegrimst, ja to piespiež. Mizai jābūt gludai un elastīgai, bez grumbām un locījumiem.

Kādas garšvielas, bez kanēļa, vēl izceļ ābolu garšu? Āboli ar vaniļu. Vaniļa piešķir āboliem ziedainas, krēmīgas notis un samtainu dziļumu. Skujkoku un citrusaugļu aromāts, ko sniedz kardamons ar vieglu piparu niansi, rada lielisku kontrastu ābola saldumam. Ingvers, īpaši svaigi rīvēts, piešķir spilgtu, sildošu asumu un pikantumu, kas lieliski papildina ābola skābumu. Muskatrieksts piešķir mājīgu, svaigi ceptas maizes aromātu.

Lai radītu īpašu pikantu aromātu, var izmantot arī anīsa zvaigzni vai krustnagliņas. Vienu anīsa zvaigzni var novietot blakus ābolam cepšanas laikā, bet pašā ābolā iespraust 1–2 kaltētus krustnagliņu pumpurus.

Ar ko pasniegt ceptu ābolu, lai tas būtu gan garšīgi, gan skaisti? Klasiska kombinācija — vaniļas saldējums vai putukrējums. Vieglākas un veselīgākas alternatīvas — grieķu jogurts, skābais krējums vai biezpiena krēms (mīksts biezpiens, sajaukts ar krējumu vai saldo krējumu). Krāsu un svaigumu piešķirs smalki sakapāti rieksti, svaigas ogas vai pāris piparmētru lapiņu.

Lasi vēl: Kādus ēdienus lauru lapa sabojās uz 100%, atcerieties šo sarakstu

Kādā jaudā un cik ilgi cept ābolus mikroviļņu krāsnī? Lielākā daļa recepšu, tostarp šī, ir paredzētas standarta sadzīves mikroviļņu krāsnīm. To maksimālā jauda parasti ir 700–800 W. Šādā režīmā ābolu cepšanai pietiek ar 5–7 minūtēm.

Ja jauda ir virs 800 W — samaziniet gatavošanas laiku par 1–2 minūtēm, lai āboli neizkalstu un nepārvārītos.
Ja jauda ir zem 700 W — pagarini cepšanas laiku par 1–2 minūtēm, lai augļi būtu noteikti mīksti un labi iztvaicēti.

Kādēļ cepti āboli ir veselīgi

Ceptajos ābolos saglabājas ievērojams daudzums vitamīnu (B, A, PP grupas) un citu svarīgu mikroelementu. Siltuma ietekmē augļos palielinās pektīna koncentrācija.

Cepto ābolu mīkstās šķiedrvielas iedarbojas daudz saudzīgāk nekā svaiga augļa rupjā šķiedra. Šī iemesla dēļ cepti āboli kļūst par īstu diētisku produktu. Bieži iesaka tos cilvēkiem kam vajadzīga viegla un barojoša uzkoda.

Kā redzat, lai palutinātu sevi ar izsmalcinātu desertu, nav vajadzīgs ne daudz laika, ne īpašas kulināras prasmes. Mikroviļņu krāsns patiešām dara brīnumus, un tajā āboli atklājas pavisam jaunā veidā. Eksperimentējiet ar pildījumiem, atrodiet savas iecienītākās kombinācijas un dalieties šajā siltuma receptē ar tuviniekiem. Gatavojiet ar prieku!