Deserts “Mākonis” attaisno savu nosaukumu, jo tas ir ļoti gaisīgs un, pateicoties krēmam, atgādina mākoni.
Vai vēlaties iepriecināt sevi un savus tuviniekus, kā arī viesus ar kaut ko neticami garšīgu? Tad pagatavojiet brīnišķīgu kūku “Mākonis”, ar kuras recepti dalās pārtikas blogere Svetlana Bauere. Tā iznāk tik maiga un gaisīga, ka burtiski kūst mutē.
Sastāvdaļas biskvītam
Olas – 2 gabali
Cukurs – 120 grami
Vaniļas cukurs – 1 paciņa
Sāls – šķipsniņa
Augu eļļa (bez smaržas) – 60 ml
Fanta – 88 ml + 4 ēdamkarotes mērcēšanai
Milti – 175 grami
Cepamais pulveris – 0,5 paciņas
Sastāvdaļas krēmam
Atdzesēts saldais krējums (no 30%) – 300 ml
Vaniļas cukurs – 3 iepakojumi
Krējuma biezinātājs – 1 paciņa
Skābais krējums – 250 grami
Konservēti mandarīni (der arī ananāsi vai persiki) – 1 kārba
Cukura un kanēļa maisījums pārkaisīšanai – pēc izvēles
Kūkas pagatavošanas gaita
Sajauc cukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Pievieno olas un saputo, līdz tās ir gaisīgas un baltas. Ielej Fanta un augu eļļu un viegli samaisa.
Miltus un cepamo pulveri izsijāt mīklā un labi samaisīt. Ielej mīklu 26 cm diametra formā un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 25 minūtes. Svarīgi pirmajās 15 minūtēs noteikti nevērt vaļā cepeškrāsnī, lai biskvīts nesakrītas. Gatavo biskvītu atdzesē, caurdur ar nazīti vai koka bakstāmo un pārlej ar četrām karotēm Fanta.
Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un biezinātāju līdz stingrām putām. Atsevišķā bļodā sajauc kopā skābo krējumu, konservētus mandarīnus (vai citus konservētus augļus) un vaniļas cukuru.
Maigi sajauc abas krējuma daļas un pārziež kūku. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar kanēli un cukuru. Gatavu kūku nogādājiet ledusskapī uz 5 stundām.