Dezinficē, mīkstina un noņem ziepju pēdas: visi veidi, kā izmantot etiķi veļas mazgāšanai

Etiķa izmantošana veļas mazgāšanai ir ļoti vienkārša, bet ļoti vēlama.

Ja parastais veļas mazgāšanas līdzeklis nespēj labi iztīrīt drēbes, palīgā var nākt baltais etiķis. Šim bezkrāsainajam šķidrumam, ko bieži izmanto ēdiena gatavošanā, piemīt lieliskas tīrīšanas līdzekļa īpašības.

Etiķi izmantot veļas mazgāšanai ir ļoti vienkārši. To var pievienot veļas mazgāšanas mašīnas veļas kondicioniera dozatorā vai iepildīt veļas mazgāšanas laikā.

Pievienojot etiķi cikla beigās, ieteicams manuāli apturēt veļas mazgājamo mašīnu tieši pirms pēdējās skalošanas un, iztukšojot ūdeni, pievienot 0,5 glāzes atšķaidīta baltā etiķa drēbēm cilindrā. Pēc tam jāiedarbina cikls, lai veļa tiktu izskalota un mazgāšana beigtos kā parasti.

Veļas mazgāšanai etiķi ieteicams lietot ne biežāk kā reizi divās nedēļās. Nevajadzētu mazgāt drēbes ar skābu šķidrumu katrā mazgāšanas reizē, līdzeklis jālieto pēc vajadzības. Galu galā pārāk liela etiķa lietošana laika gaitā negatīvi ietekmē maigos audumus.

Notīriet noturīgus traipus

Etiķis ir lielisks risinājums dažādu traipu likvidēšanai. Ar to var tikt galā ar noturīgiem traipiem – īpaši uz baltiem audumiem -, pievienojot to tieši veļas mazgājamās mašīnas cilindrā kopā ar veļu vai izmantojot to kā daļu no pirmsmazgāšanas šķīduma.

Etiķis ir īpaši noderīgs eļļas traipu likvidēšanai, taču ar to var likvidēt arī rūsas, kafijas un zāles traipus.

Pelējuma noņemšana

Pelējums var veidoties uz slapjām drēbēm un dvieļiem, ja tie tiek atstāti veļas mazgājamajā mašīnā vai netīro drēbju grozā. Par laimi, etiķis var palīdzēt to novērst.

Tā kā baltais etiķis ir skābs šķīdums, tā dezodorējošās un tīrīšanas īpašības bieži iedarbojas arī uz pelējumu. Šādā gadījumā vislabāk etiķi izmantot kā daļu no iepriekšējas apstrādes, lai rūpīgi iztīrītu problemātiskās vietas.

Novērst sliktu aromātu

Etiķis palīdz arī neitralizēt nepatīkamas smakas uz apģērba, jo īpaši, ja smakas cēlonis ir sviedri. Šim nolūkam ieteicams veikt ātru skalošanu vai mērcēšanu etiķī.

Mīkstina apģērbu

Ja pēc mazgāšanas drēbes bieži ir cietas, var palīdzēt etiķa pievienošana veļai. Etiķis mīkstina drēbes, noārdot lieko mazgāšanas līdzekli, kas padara šķiedras cietas.

Kad etiķi nevajadzētu lietot

Neraugoties uz daudzajām priekšrocībām, ko sniedz etiķa izmantošana veļas mazgāšanā, ir gadījumi, kad šo tīrīšanas līdzekli nevajadzētu izmantot.

Izvairieties no etiķa sajaukšanas ar balinātāju, piemēram, šķidro hloru, jo šis maisījums ir ļoti toksisks – to nedrīkst ieelpot.

Turklāt nevajadzētu sajaukt šos divus tīrīšanas līdzekļus, jo tie abi satur skābas balinošas īpašības – pietiek ar vienu no tiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Ne katrs audums var izturēt skalošanu ar etiķi. Elastīgs vai sporta apģērbs var ātrāk nolietoties, jo skābe šo materiālu iznīcina. Šāda veida apģērbiem etiķi drīkst izmantot tikai tad, ja tas ir absolūti nepieciešams.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment