Diētiskās kāpostu kotletes – veselīga ēdiena recepte

Pagatavojiet sulīgas kāpostu kotletes ar gardu zeltainu garoziņu, bez gaļas un olām, kas patiks gan veģetāriešiem, gan gaļas cienītājiem.

Jums būs nepieciešami lēti un viegli pieejami produkti – kāposti, manna, ķiploki, garšaugi un garšvielas. Pasniedziet kāpostu kotletes ar skābo krējumu vai iecienītāko mērci.

Sastāvdaļas kotlešu pagatavošanai

Baltie kāposti – 700 g

Sīpols – 1 gabals

Ķiploki – 2 daiviņas

Mannas putraimi – 6 ēdamkarotes

Dilles – 50 g (vai viens kārtīgs ķekars)

Malta paprika – 1 tējkarote

Malti melnie pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

Rīvmaizi aptuveni 15p g

Augu eļļa cepšanai

Kotlešu pagatavošanas gaita

Kāpostus nomizo un sagriež vairākos gabalos. Vāra sālsūdenī 8-10 minūtes no vārīšanās brīža un pēc tam nokāš caurdurī. Apvārītos kāpostus sasmalcina blenderī un izspiež lieko šķidrumu.

Nomizo sīpolu un ķiploku. Sīpolu sarīvē uz smalkās rīves, ķiplokus izspiež caur presi vai arī ļoti smalki sagriež.  Nomazgājiet zaļumus un arī tos smalki sasmalciniet.

Sablenderētos kāpostus liek bļodā, pievieno sīpolu, ķiploku, dilles, papriku, maltus melnos piparus, sāli, mannu un samaisa. No šī maisījuma veido kotletes, apviļā tās rīvmaizē un apcep uzkarsētā pannā ar augu eļļu uz vidējas uguns līdz tās iegūst zeltaini brūnu garoziņu.

Kotletes pasniedz ar skābo krējumu, grieķu jogurtu vai iecienītāko mērci. Lieliski iederēsies krēmīgā ķiploku mērcīte. Tās pagatavošanai 200 g grieķu jogurta vai skābā krējuma apvieno ar 1-2 izspiestām ķiploka daiviņām, 1 tējkaroti citrona sulas, 1 ēdamkaroti olīveļļas, sāli un sauju smalki sakapātu diļļu vai pētersīļu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 5

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 5

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 5

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

4 / 5

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

5 / 5

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

Your score is

The average score is 38%

0%

Padoms – ja vēlaties veselīgāku variantu, kotletes apmēram 20 minūtes var cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200°C temperatūrai līdz tās kļūst kraukšķīgas. Rezultāts būs ļoti gards.