Diētiskie cepumi ar biezpienu: ar šo recepti tiks galā pat iesācēji

Pagatavošanas metode:

Olu iesit bļodā un sakuļ. Sajauc olu ar cukuru (50 g) un sakuļ ar mikseri, līdz izveidojas biezas baltas putas.

Ņem sviesta gabalu un sagriež to kubiņos. Lielus vai mazus, pēc izvēles. Tad sviestu pārkaisa ar vaniļu un sāli pēc garšas.

Lasi vēl: Viens lēts līdzeklis un uz visiem laikiem aizmirsīsiet par apledojuma veidošanos saldētavā

Bļodā iesijā miltus, pievieno sodu, biezpienu un sviestu. Maisījumu mīcīt ar dakšiņu, lai tas kļūtu viendabīgs. Tagad mīklu sāk mīcīt ar rokām. Tai jābūt elastīgai uz tausti, mīkstai un biezas konsistences un līdzīgai izmantotajam biezpienam.

Iegūto biezpiena mīklu sadala četrās daļās. Katru daļu izrullē 2-3 mm biezās loksnēs. Mīklu izveltnē uz līdzenas virsmas, kas bagātīgi apkaisīta ar miltiem, lai tā nesaliptu. Katru izrullēto kārtu pārziež ar olu. Pārliecinieties, ka tās ir pietiekami daudz visām četrām daļām. Loksnes pārkaisa ar atlikušo cukuru (50 g uz 4 gabaliem) un satin ruļļos. Šos ruļļus sagriež cepumos vēlamajā formā. Cepumu virsu atkal pārziež ar olu un pārkaisa ar atlikušo cukuru.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180-200 grādiem pēc Celsija. Izvietojiet biezpiena cepumus uz cepšanas paplātes, bet ar atstarpēm cits no cita, jo cepšanas laikā mīkla pacelsies un aizņems vairāk vietas. Kad cepumi ir apbrūnējuši, tie ir gatavi. Taču nesteidzieties tos izņemt no cepšanas paplātes. Ļaujiet cepumiem nedaudz atdzist un iegūt formu. Tad tos var likt uz šķīvja un sākt ēst.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment