Divas mūķenes 6 gadu laikā nozog 500 tūkstošus dolāru, lai “tusētu” un spēlētu azartspēles Lasvegasā

Māsa Marija Margarete Krēpere, bijusī Sv.Džeimsa skolas direktore Redondo pludmalē, Kalifornijā, un bijusī skolotāja, māsa Lana Čanga, piesavinājās skolas līdzekļus personīgai lietošanai.

Skolas pārstāvji nesen paziņoja vecākiem, ka mūķenes, kuras bija labākās draudzenes, izmantoja daļu skolas naudas ceļojumiem uz Lasvegasu un kazino apmeklējumiem.

500 tūkstoši ASV dolāru  ir skaitlis, kas atspoguļo to, ko revidenti ir spējuši izsekot sešos gados banku reģistros, neietverot šajā summā citus skaidras naudas darījumus.

Losandželosas arhibīskapijas pārstāvis norādīja, ka Krēpere pavadīja gandrīz 29 gadus Sv.Džeimsa skolas direktores amatā. Viņa devās pensijā 2017/2018 mācību gadā, gluži kā Čanga.

Pagājušajā mēnesī Losandželosas arhibīskapija norādīja, ka tā neizvirzīs kriminālas apsūdzības pret mūķenēm. Tā vietā viņi vēlas lietu izskatīt iekšēji.

Baznīcas pārstāvis Maikls Meijers sanāksmē norādīja, ka skola uzsākusi iekšējo izmeklēšanu šī gada sākumā pēc tam, kad tika veikta standarta revīziju procedūra pēc Krēperes pensionēšanās.

Meijers teica, ka kāda ģimene pieprasīja čeka izrakstu kopiju par maksājumu skolai, un personāls pamanīja, ka tas tika noguldīts bankas kontā, kas nav uz skolas vārda reģistrētais konts.

Krēpere esot kļuvusi ļoti nervoza un satraukta par gaidāmo finanšu pārskatu un pieprasījusi darbiniekiem mainīt ierakstus.

Meijers norāda, ka viņam esot radušās aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā pēc tam, kad arhidiecēcez iekšējais auditors veica pārskatu. Beigās Meijera aizdomas pēc audita apstiprinājušās.

Čanga mācīja astotās klases skolniekus gandrīz 20 gadus. Viņa bija paaugstināta līdz direktores vietnieces amatam, un šo amatu viņa ieņēma vairākus gadus līdz pagājušajā gadā pensionējās.

Māsām ir skolai jāatmaksā piesavinātā nauda. Kā arī, paredzams, ka pret mūķenēm tiks piemērotas noteiktas sankcijas.

Meijers atzina, ka skolas līdzekļu piesavināšanās notikusi vismaz 10 gadus. Draudze un skola vienmēr ir baudījusi lielu cieņu, tāpēc neviena nebija radušās nekādas aizdomas. Meijers norāda, ka neviens pat nevarēja iedomāties, ka skolā notiek šādas lietas.

Skolas pārstāvis norādīja, ka māsas izmantoja lielāko daļu naudas “personiskam labumam”. Vienlaikus, daļa naudas ir jau atgriezta atpakaļ skolai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment