Divi svarīgākie noteikumi, kas jāievēro, lai piepildītos tavas vēlēšanās un mērķi

Saistībā ar nemierīgajiem 2020. gada notikumiem mēs, šķiet, esam zaudējuši ticību tam, ka mūsu vēlmes varētu piepildīties.

“Tas ir bezjēdzīgi,” domā lielākā daļa no mums. Patiešām, pagājušajā gadā mēs esam saskārušies ar milzīgu skaitu katastrofālu ārēju faktoru. Izrādās, ka mēs nekontrolējam savu dzīvi?

Tomēr ir noteikumi, kuru dēļ vēlmju piepildījums ir laika jautājums. Labas ziņas: tās ir tikai divas lietas, jeb faktori.

 

1. Noteikums:  Jāspēj sevi ievdesmot!

Pareiza iedvesma nav kaprīze, tā nav  īslaicīga vēlme kaut ko labot un nav tikai tukša lidināšanās mākoņos. Tas ir stāvoklis, kurā attiecīgais mērķis, kā magnēts, piesaistīs jums vajadzīgos resursus. Kā to panākt?

Iemācieties uztvert un pārdzīvot stresa stāvokli tā, lai tas jūs “iemestu” jaunas vēlmes, nevis negatīvas emocijas. Stress ir spēcīgs resurss, un tas ir jāizmanto, nevis jānomāc.

Formulējiet savas vēlmes, nenosodot tās par “neiespējamām”. Nedomājiet par ārējām robežām, bet paplašiniet tās.

Ļauj sev izklaidēties. Fiziska bauda no tā, kas jums jau ir, un gaidīšana pēc kā vēl labāka – šo stāvokli sauc par pareizu iedvesmu. Tas palīdz daudz paveikt, jo līdz ar to jūsu vēlmes netiks nokrāsotas ar nerealizējamu nokrāsu. Starp citu, tam ir zinātnisks izskaidrojums.

Iedomājoties savu vēlmju piepildīšanos, jūs izveidojat jaunus neironu savienojumus, kas palīdz jums rīkoties jaunos veidos.

Hārvardas un Maksa Planka Neirozinātņu un kognitīvo zinātņu institūta zinātnieki nesen pierādīja, ka mūsu iztēle ir spēcīgs instruments, lai manipulētu ar realitāti. Lieta ir tāda, ka smadzenes nenodala to, kas notiek iedomu pasaulē un kas notiek realitātē. Kad atceraties kaut ko emocionāli spilgtu vai iedomājaties savas turpmākās darbības vai stāvokļus, smadzenēs izdalās tās pašas ķīmiskās vielas, kas varētu parādīties, ja tas viss būtu reāls.

Izrādās, ka smadzenēm nav nozīmes, vai vēlme tiek realizēta vai tikai iecerētas: tajās darbojas neironi, kas automātiski savstarpēji sazinās, reaģējot uz emocijām. Un, iedomājoties savu vēlmju piepildījumu, piedzīvojot no tā patiesu prieku, jūs pats izveidojat jaunus neironu savienojumus, kas palīdz domāt un rīkoties jaunā veidā.

Tāpēc vizualizācija – iztēlotas piepildītas vēlmes attēls – pamatoti tiek uzskatīta par spēcīgu tehniku. Savā ziņā tas tiešām darbojas, gribi to vai nē.

Tomēr, ja viss ir tik vienkārši, kāpēc mēs nevaram uzreiz saņemt visu, par ko sapņojam? Šeit tiek piemērots otrais noteikums, un tas nav tik vienkārši. Precīzāk sakot, tas nemaz nav vienkārši.

 

2. Noteikums: Jums jābūt pilnīgi godīgam pret sevi!

Tikai daži cilvēki zina, kā būt godīgiem pret sevi. Mums vienmēr ir vieglāk formulēt sev skaistus un cēlus mērķus (bet patiesībā tie mums ir sveši), nekā atzīt sev to, ko mēs patiešām vēlamies.

Mēs varam atteikties, pieņemt un izrunāt savas patiesās vēlmes. Piemēram, kaislīgi sapņojot par jaunu dzīvokli, mēs patiešām vēlamies aiziet no vecākiem un dzīvot paši savu dzīvi. Bet, ja mums šķiet, ka ir “nepareizi” piedzīvot šādas jūtas, mēs bloķējam mūsu patieso vēlmi. Tas nozīmē, ka mēs bloķējam arī pareizu, radošu iedvesmu.

Godīga vēlme maina mūsu emocionālo stāvokli, uzmundrina un ļauj godīgi saskatīt iespēju pilnību. Emocionāli uzlādēts stāvoklis dod mums enerģiju kustēties. Un, ja mūsu emocijas tiek nomāktas, ja mēs esam neapmierināti ar sevi “nepareizu” vēlmju dēļ, tad mūsu iekšējais resurss tiek nomākts.

Vēlēšanās mainīt un iegūt ko jaunu ir tikpat specifiska kā jebkura rīcības plāna sastādīšana. Tad būs iespējams iegūt neko nezaudējot!

Kustības enerģija netiek ģenerēta, ja nav enerģijas ko virzīt uz vēlmju piepildījumu. Tātad, diemžēl, vienkārši iztēloties vajadzīgo attēlu un panākot tā radīšanu, it kā izdrukātu uz 3D printera, nedarbosies. Smadzenes koncentrējas uz iespējām tikai tad, kad vajadzība ir skaidri un godīgi definēta.

Lasi arī: Kāpēc vajag dzert alu: zinātnieki ir uzskaitījuši iemeslus kāpec alus patiesībā ir veselīgs dzēriens

Pārvaldiet savus dzīves plānus – un līdz ar to arī savas vēlmes.

Un nebaidieties gribēt un sapņot! Izmantojot pareizo iedvesmu, jums nav jāgaida brīnumi pēc grafika – jūs pats “sacerat” savu brīnumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment