2. Šī ir vēl viena ļoti vienkārša un efektīva metode, kas neprasa daudz laika un sastāvdaļu, bet sniedz lielisku rezultātu. Sāls palīdz noņemt lieko mitrumu un samazina sīpola asumu, padarot to daudz patīkamāku garšas ziņā. Šeit ir detalizēti soļi:
Sāls metode
Kas nepieciešams:
Smalki sagriezts sīpols
Rupjā sāls
Darbības:
Sagriez sīpolu: Sagriez sīpolu plānās šķēlītēs vai mazos kubiņos, atkarībā no tā, kā plāno to izmantot.
Pārkaisi ar rupjo sāli: Ieliec sagriezto sīpolu bļodā un bagātīgi pārkaisi ar rupjo sāli. Izmanto apmēram 1–2 tējkarotes, bet vari mainīt daudzumu atkarībā no sīpola daudzuma.
Atstāj uz 15 minūtēm: Atstāj sīpolu stāvēt ar sāli uz 15 minūtēm. Šajā laikā sāls palīdzēs mazināt rūgtumu un padarīs sīpolu maigāku.
Noskalo zem tekoša ūdens: Pēc 15 minūtēm labi noskalo sīpolu zem auksta tekoša ūdens, lai noņemtu lieko sāli un rūgtumu. Nosusini ar papīra dvieli vai ļauj ūdenim notecēt.
Šis ātrais paņēmiens palīdzēs atbrīvoties no sīpola dedzinošās garšas, un to varēs izmantot dažādos ēdienos, kur vēlaties maigāku garšu. Tas ir īpaši noderīgi salātos, sviestmaizēs un citos ēdienos, kur sīpoli tiek lietoti svaigā veidā!
Lasi vēl: Āboli ziemai (kā svaigi) – ābolu pildījums pīrāgiem un vienkārši tējai
Šo divu metožu priekšrocība ir tāda, ka produkta struktūra netiek traucēta, tas paliek elastīgs un kraukšķīgs. Un, izmantojot sarkanās šķirnes, krāsa nepazudīs.