Pārklājiet mīklu ar pārtikas plēvi un atstājiet to siltumā uz stundu. Pa to laiku pagatavo pildījumu – nomizotus kartupeļus sajauc ar sāli, maltiem pipariem un pienu.
Kartupeļus samīca līdz biezeņa konsistencei.
Mīklu sadala divās vienādās daļās. Abas kārtas izrullē liela diametra biezos plācenīšos. Uz vienas sagatavotās mīklas daļas liek kartupeļu biezeni.
Uz rupjas rīves sarīvē sieru un uzber to uz kartupeļu kārtas virsmas.
Pārklājiet pildījumu ar otru sagatavoto mīklas daļu, aiztaisiet malas, sānos ielokot mīklu uz iekšu.
Liek pīrāgu uz pergamenta paplātes, pārklāj ar celofānu un atstāj uz 15 minūtēm. Pīrāgu apsmērē ar pienu un ar pirkstiem viegli piespiež virsmu, veidojot uz pīrāga reljefu.
Pīrāgu cep 160 grādu temperatūrā cepeškrāsnī pusstundu.
Kartupeļu pīrāga sastāvdaļas:
1 ola
80 ml silts piens
1 ēdamkarote cukurs
4 g raugs
250 g milti
Tējkarote sāls
30 g sviests
Pildījuma sastāvdaļas:
400 g vārīti kartupeļi
4 ēdamkarotes piens
140 g siers
Pēc cepšanas pīrāgu apsmērē ar sviestu. Pīrāga iekšpusē ir daudz pildījuma un ļoti plāna mīksta mīkla.
Tevi noteikti interesēs
- Šajā Latvijas novadā piesakoties līdz 28.decembrim jūsu kontā tiks ieskaitīts Ziemassvētku pabalsts
- Sirma kundze gados beidzot sakrāja naudiņu braucienam ar autobusu; šoferis, nespējot izturēt situāciju, izkāpa no autobusa
- Jau no 18. novembra sāksies īsts dabas izaicinājumu maratons – veselas septiņas dienas pēc kārtas, skaidro sinoptiķis
- Vēloties palīdzēt “vienkāršam strādniekam” bez sievas, Elīna (50 gadi) nepamanīja vienīgo viņa slēpto motīvu
- 81 gadīgā zvejniece no Skultes gadiem ilgi baroja savus kaimiņus ar zivīm, bet, kad viņai vajadzēja palīdzību, viss mainījās
- Kāpēc rozā lasis pēc atkausēšanas zaudē struktūru: stāsta pieredzējis zvejnieks no Alūksnes












