Pārklājiet mīklu ar pārtikas plēvi un atstājiet to siltumā uz stundu. Pa to laiku pagatavo pildījumu – nomizotus kartupeļus sajauc ar sāli, maltiem pipariem un pienu.
Kartupeļus samīca līdz biezeņa konsistencei.
Mīklu sadala divās vienādās daļās. Abas kārtas izrullē liela diametra biezos plācenīšos. Uz vienas sagatavotās mīklas daļas liek kartupeļu biezeni.
Uz rupjas rīves sarīvē sieru un uzber to uz kartupeļu kārtas virsmas.
Pārklājiet pildījumu ar otru sagatavoto mīklas daļu, aiztaisiet malas, sānos ielokot mīklu uz iekšu.
Liek pīrāgu uz pergamenta paplātes, pārklāj ar celofānu un atstāj uz 15 minūtēm. Pīrāgu apsmērē ar pienu un ar pirkstiem viegli piespiež virsmu, veidojot uz pīrāga reljefu.
Pīrāgu cep 160 grādu temperatūrā cepeškrāsnī pusstundu.
Kartupeļu pīrāga sastāvdaļas:
1 ola
80 ml silts piens
1 ēdamkarote cukurs
4 g raugs
250 g milti
Tējkarote sāls
30 g sviests
Pildījuma sastāvdaļas:
400 g vārīti kartupeļi
4 ēdamkarotes piens
140 g siers
Pēc cepšanas pīrāgu apsmērē ar sviestu. Pīrāga iekšpusē ir daudz pildījuma un ļoti plāna mīksta mīkla.
Tevi noteikti interesēs
- No 2026.gada 1. marta stājas spēkā izmaiņas arī uz Tehnisko apskati: ”Tas ir jādara un punkts”
- ”Omniva” gatavojas īpašnieka maiņai: ko tas nozīmē un kā tas varētu skart klientus
- Laika ziņu moderators Martins Bergšteins atklāj, ka nedēļas nogale Latvijā atnesīs negaidītu epizodi
- Lasis kļūs patīkami sulīgs un garšām piepildīts, ja to pārklāsiet ar trim vienkāršām sastāvdaļām, ko iecienījis itāļu pavārs
- Kā jaunumi par ģimenes pieaugumu man lika stundas laikā meklēt jaunu dzīvesvietu
- 5 modes padomi no skaistajām itālietēm: ikviena no mums to var atkārtot














