Satriecošas tortes ripas ar sulīgu pildījumu un maigu krēmu ir izcila kombinācija, kas iepriecinās Olgas Matvejas talanta fanus. Viņas kulinārijas blogā ir pieejama neparasti gardas desertu receptes, ko rudens sezonā vēlēsies gatavot bieži. Bavārijas āboli ar maigo vārīto krēmu būs vispievilcīgākais variants!
Saldie augļi, kas atgādina marmelādi un ir paslēpti starp mutē kūstošām tortes ripām, ir šī deserta galvenā rozīnīte. Dievišķais ābolu aromāts noteikti sajūsminās ikvienu.
Kā pagatavot Bavārijas ābolu torti: svarīga nianse
Lai šis saldais ēdiens būtu izcils, ir svarīgi pagatavot garšīgu vārīto krēmu. Tam jābūt viendabīgam, tāpēc jāpievērš uzmanība, lai krēms nepiedegtu pannā. Ja pamanāt, ka veidojas kunkulīši, izmantojiet sietu, lai izberzētu krēmu un atbrīvotos no tiem.
Sastāvdaļas:
1 kg ābolu
400 g sviesta
450 g miltu
180 g cukura
Vanilīns pēc garšas
4 ēdamkarotes ūdens
500 ml piena
2 ēdamkarotes krējuma
0,5 tējkarotes sodas
1 ēdamkarote etiķa
2 olas
Pagatavošana:
1. Katlā ar biezu apakšu ielej ūdeni. Kārtīgi nomazgā ābolus. Izņem serdes. Sasmalcina šķēlītēs.
2. Ābolus liek katlā, pieber 3 ēdamkarotes cukura. Uzliek vāku, liek katlu uz uguns. Uzvāra. Samazina uguni līdz minimumam un atstāj sautēties 15 minūtes. Ļauj atdzist.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Tevi noteikti interesēs
- “Viņš ir cienījamos gados, tāpēc respektēsim to!”: klajā nākušas ziņas par Maestro Raimonda Paula pašsajūtu un atceltajiem koncertiem
- Daugavpils stacija… vilcienā iekāpj blondīne, viņai zvana telefons. Nejauši dzirdu sarunu, kuru līdz šim brīdim nespēju aizmirst
- Ziema iestāsies agri, ja pēc dabas pazīmēm šis notiks 19. oktobrī: tuvojas barga ziema
- Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, ir veiksmes pavadīti visu viņu dzīvi
- Daudzviet ir iestājies pirmsziemas periods un sinoptiķi ir atbildējuši uz galveno jautājumu – vai būs vēl siltais laiks
- Vai dvēsele pēc viņsaulē došanās atcerēsies savu dzīvi uz zemes – atbild gaišreģis Aleksandrs Šeps