Satriecošas tortes ripas ar sulīgu pildījumu un maigu krēmu ir izcila kombinācija, kas iepriecinās Olgas Matvejas talanta fanus. Viņas kulinārijas blogā ir pieejama neparasti gardas desertu receptes, ko rudens sezonā vēlēsies gatavot bieži. Bavārijas āboli ar maigo vārīto krēmu būs vispievilcīgākais variants!
Saldie augļi, kas atgādina marmelādi un ir paslēpti starp mutē kūstošām tortes ripām, ir šī deserta galvenā rozīnīte. Dievišķais ābolu aromāts noteikti sajūsminās ikvienu.
Kā pagatavot Bavārijas ābolu torti: svarīga nianse
Lai šis saldais ēdiens būtu izcils, ir svarīgi pagatavot garšīgu vārīto krēmu. Tam jābūt viendabīgam, tāpēc jāpievērš uzmanība, lai krēms nepiedegtu pannā. Ja pamanāt, ka veidojas kunkulīši, izmantojiet sietu, lai izberzētu krēmu un atbrīvotos no tiem.
Sastāvdaļas:
1 kg ābolu
400 g sviesta
450 g miltu
180 g cukura
Vanilīns pēc garšas
4 ēdamkarotes ūdens
500 ml piena
2 ēdamkarotes krējuma
0,5 tējkarotes sodas
1 ēdamkarote etiķa
2 olas
Pagatavošana:
1. Katlā ar biezu apakšu ielej ūdeni. Kārtīgi nomazgā ābolus. Izņem serdes. Sasmalcina šķēlītēs.
2. Ābolus liek katlā, pieber 3 ēdamkarotes cukura. Uzliek vāku, liek katlu uz uguns. Uzvāra. Samazina uguni līdz minimumam un atstāj sautēties 15 minūtes. Ļauj atdzist.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!
Tevi noteikti interesēs
- Vienā no Latvijas pilsētām durvis vēris vaļā jaunais ”Rimi”, tomēr cilvēki nikni par stāvvietas noteikumiem
- Pāvels Globa nosauc piecas zodiaka zīmes, kuras no 24. decembra apbalvos visums, kad Venēra ieiet Mežāzī
- Kā izvairīties no nonākšanas Uguns zirga neveiksmju sarakstā, lai 2026. gadā sev neradītu problēmas
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem
- Sieva atstāja mani vienu ar bērniem un aizbrauca uz nedēļu komandējumā – kā mēs “izvilkām” šo nedēļu
- No speķa es gatavoju īstu gardumu, laizīsi pirkstus – maz zināma recepte











