3. Pagatavo krēmu. Sakuļ olas ar atlikušo cukuru. Pieber 2 ēdamkarotes miltu un samaisa. Pakāpeniski lej klāt pienu un labi visu sakuļ.
4. Iegūto maisījumu lej pannā vai katliņā ar biezu dibenu. Pievieno vaniļas cukuru. Vāra krēmu, līdz tas sabiezē, pastāvīgi kuļot to. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
5. Sakuļ 200 gramus mīksta sviesta, pievieno to atdzisušajam krēmam, pastāvīgi maisot.
6. 390 gramus miltu saberž ar 200 gramiem sviesta. Pievieno krējumu un sodu, kas dzēsta ar 9% etiķi. Iejauc viendabīgu mīklu. Pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 10 minūtēm.
7. Atkal izmīca mīklu. Sadala to 9 daļās, katru no tām izrullē plānā taisnstūrī. Uz vienas puses liek ābolus, kas nosusināti. Pārklāj pāri otru mīklas pusi un aizspiež malas.
8. Sagataves liek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Ļauj atdzist.
9. Kad sagataves aukstas, liek tās kārtām lielākā traukā un bagātīgi pārziež ar krēmu. Liek ledusskapī uz 3 stundām.
10. Pannā apcep valriekstus. Sasmalcina tos. Pārkaisa pāri tortei.
Gardā Bavārijas torte gatava! Bez šaubām, jūs varat to dekorēt, kā vien jums patīk. Bet Olga Matveja iesaka izmantot sasmalcinātus valriekstus. Manuprāt, āboli un rieksti ir vislieliskākais variants.