Draudzene atklāja, kāpēc vajag vārīt apelsīnus

Pagatavošanas gaita:

1. Apelsīnus kārtīgi nomazgā, norīvē mizu ar smalko rīvi.

Vēlāk šo sarīvēto mizu var izmantot desertu pagatavošanai. Galvenais, neaizmirsti to ielikt saldētavā.

2. Notīrītos apelsīnus liec katlā ar karstu ūdeni un pavāri dažas minūtes. Pēc tam vārītos apelsīnus liec traukā ar aukstu ūdeni uz diennakti. Ņem vērā, ka pa šo laiku ūdens jānomaina 5-6 reizes.

3. Vārītos apelsīnus pārgriez uz pusēm, izņem serdītes un citas neēdamās daļas. Tad sagriez augļus nelielos kubiņos.

4. Pusi no augļiem pārber lielākā katlā, pārber tiem divas glāzes cukura. Pēc tam pieber atlikušos apelsīnu kubiņus un uzber vēl trīs glāzes cukura. Atstāj uz diennakti.

5. Pēc 24 stundām, pielej ūdeni un visu samaisi. Liec katlu uz plīts uz vidējas uguns. Kad viss uzvārās, pievieno sviestu, samaisi.

Maisot turi uz uguns aptuveni stundu. Beigās pievieno sulu no ½ citrona.

6. Apelsīnu džems gatavs! Ļauj tam atdzist, pēc tam liec burciņās un aizskrūvē.

Tāds gardums plauktā ilgi nestāvēs. Taču tagad tev būs, ar ko pacienāt dārgus ciemiņus.

 

 

Vai tu esi mēģinājis vārīt apelsīnus vai gatavot džemu no tiem? Padalies ar saviem iespaidiem par to!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment