Draudzene iemācīja pagatavot piparmētru cukuru – daudz labāks par žāvētām drogām. Tagad visu ziemu dzeru piparmētru tēju, garšo kā svaiga!

Iemācījos pagatavot īstu piparmētru cukuru – tam piemīt svaigu piparmētra garša, ko var izbaudīt arī ziemā. Svaigu, nekaltētu piparmētru garša. Gan burvīga krāsa, gan dziļš piparmētru aromāts.

Tas nepazūd karstā ūdenī un neiztvaiko: cukurs piesātinās ar piparmētru sīrupu, kas lieliski uzglabājas visu ziemu.

Recepti un metodi man iemācīja draudzene. Es nedaudz to vienkāršoju, mazliet pamainīju, bet piparmētru cukurs tāpēc nekļuva mazāk aromātisks vai garšīgs. Dalos ar pavisam vienkāršu recepti – ir vērts sagatavot šāda veida cukuru ziemai!

Recepte + sastāvdaļas. Un divas gatavošanas metodes

Ir divas metodes: piparmētru cukura koncentrāts, ko glabā ledusskapī – cukurs piparmētru mērcē, kā es to saucu. Un sausais cukurs, kam nevajag ledusskapi. Tas ir tikai cukurs ar piparmētru garšu.


Metode numur 1. Piparmētru cukura sīrups (koncentrāts)

Nomazgājam piparmētras, nosusinām, atdalām no kātiem. Sasmalcinām piestā vai, imitējot piestu, saberžam jebkurā traukā. Tas ir svarīgi.
Varam sablenderēt, izmantot gaļasmašīnu vai virtuves kombainu.

Zaļumi izdalīs daudz sulas un sanāks piparmētru mērce.

Lasi vēl: Ņem plānāko un lētāko speķi un gatavo – uzkodu recepte

Sajaucam mērci ar cukuru, bieži maisot, un atstājam, līdz sula piesātina cukura graudiņus.

Liekam burciņā, negaidot, kamēr mērce pilnībā sasūksies ar cukuru. Cieši aiztaisām vāciņu un liekam ledusskapja durvju plauktā.
Sastāvdaļas. Uz 300 gramiem cukura vajadzēs apmēram 50-60 gramu piparmētru atkarībā no lapu un stublāju sulīguma. Tie ir aptuveni divi vidēja izmēra piparmētru pušķīši.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment