Draudzene iemācīja pagatavot piparmētru cukuru – daudz labāks par žāvētām drogām. Tagad visu ziemu dzeru piparmētru tēju, garšo kā svaiga!

Ja gatavojam “uz aci”, varam pievienot vairāk cukura, ja konsistence ir šķidra.

Vai arī lejam saldētavas veidnēs un sasaldējam. Izņemam kubiņu, kad sakārojas piparmētru tēju. Šis kubiņš ir ļoti aromātisks, un tēja izdodas vienkārši brīnišķīga.

Metode numur 2. Sausais cukurs

Saskaņā ar šo metodi izmantojam blenderi. Saberzto piparmētru sulīgums nebūs traucēklis: tik un tā cukurs būs jāžāvē cepeškrāsnī +50-60 grādu temperatūrā.

Viss ir vienkārši: sasmalcinām piparmētru blenderī, apvienojam ar cukuru. Piparmētru un cukura daudzums ir tāds pats kā pirmajā metodē.

Liekam plānā kārtā uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Nedaudz uzkarsējam cepeškrāsni, bieži maisot, nožāvējam.
Liekam burkās, uzliekam vākus.


Vai arī varam satīt rullītī kā desu un sagriezt kā pastilu, pilnībā neizžāvējot.

Tas arī viss! Man labāk patīk pirmais variants: spilgtāks aromāts, kas nepazūd. Otrais variants – aromāts tomēr zūd, taču šādu cukuru ir ierastāk un ērtāk pievienot tējai.

Lasi vēl: Pievienojiet ūdenim šo populāro garšvielu, un jūsu mājokļa grīda spīdēs tīra vairākas dienas

Taču arī sausais cukurs ir aromātiskāks un garšīgāks, ar svaigāku, koncentrētāku smaržu nekā žāvētas piparmētras.

Šis ir interesants produkts ziemas krājumiem – ar tādu cukuru pie piparmētru tējas pat gribas, lai ziema pienāk ātrāk😊

Vai tev patika šie neparastie piparmētru tējas pagatavošanas paņēmieni? Ja tā, gaidām tavus komentārus! Būsim priecīgi, ja atzīmēsi rakstu ar “patīk” un dalīsies ar to sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment