Draudzene man teica, ka vairs nekad neies uz restorāniem, ja vien es turpināšu lutināt viņu ar tik gardu ēdienu…

Lūk, kā pareizi pagatavot Suši torti! Recepte būs noderīga tiem, kuri vēlēsies pagatavot saviem tuvākajiem kaut ko īpašu. Tas noteikti būs negaidīts pārsteigums jebkuram gardēdim.

Šī torte apvieno tradicionālo suši garšas ar modernu un pievilcīgu pasniegšanas veidu, padarot to par izcilu izvēli dažādiem pasākumiem un svinībām.

Sastāvdaļas

Forma 18 × 18 vai apaļa 20 cm

2 suši nori lapas

1 liels gurķis vai avokado

krēmsiers 300 g

sālītas sarkanās zivis 250 g

Sezama sēklas baltas vai melnas

rīsu etiķis 2 ēd.k.

etiķis 9% 1 ēd.k.

ūdens 2 ēd.k.

cukurs 2 ēd.k.

sāls 1/3 tējk.

 

Pagatavošana

Vispirms jums pareizi jāsagatavo rīsi. 250 gramus suši rīsu (ja nevar tos atrast, ņem parastos īsgraudu rīsus), labi noskalo 2-3 reizes aukstā ūdenī.

Katliņā ar biezu dibenu samaisa rīsus un 300 gramus ūdens, pārklāj ar vāku un uz vidējas uguns uzvāra.

Pēc vārīšanās samazina uguni līdz zemam un vāra zem vāka apm. 15 minūtes. Pēc tam izslēdz uguni un atstāj vēl 15 minūtes (ar vāku). Rīsi ir gatavi.

Pievieno 2 ēdamkarotes etiķa (vai pēc garšas) vārītiem karstiem rīsiem, labi samaisa. Ļauj atdzist.

Gurķi sagriež plānās šķēlēs.

Sagriež arī zivis plānās strēmelītēs.

Izgriež nori lapas, lai tās atbilstu formai, izmantojot šķēres vai nazi.

Formas iekšpusi ieziež ar augu eļļu, lai tortes daļas nesaliptu pie malām.

Novieto formu uz pasniegšanas šķīvja. Apakšā novieto nori lapu.

Rīsi jāsadala 2 vienādās daļās. Paņem bļodu ar aukstu ūdeni, lai samitrinātu rokas, jo rīsi ir ļoti lipīgi.

Ar mitrām rokām uzliek pusi rīsu uz nori lapas un vienmērīgā kārtā izklāj pa visu pannas virsmu.

Tālāk uzsmērē pusi krēmsiera (150 g) un izlīdzina. Sieru iepriekš jāizņem no ledusskapja. Tas padarīs to mīkstāku un vieglāk sadalāmu.

Nākamā ir gurķu kārta. Pārklāj tos ar otru nori lapu. Pēc tam kārtas atkārtojas.

Novieto otro rīsu daļu. Pieplacina ar mitrām rokām.

Izklāj otro krējuma siera porciju.

Virsū vienmērīgi novieto sagrieztās zivju strēmelītes. Atkal pieplacinam, lai kārtas labi saliptu un turpmāk neizjuktu.

Uzmanīgi noņem formu. Pārkaisa ar sezama sēklām, kas apgrauzdētas sausā pannā.

Griež ar asu nazi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment