Draudzene no Itālijas atklāj, kā mājās var izcept izcilu ciabatas maizi. Es vienmēr izvēlos cept tieši šādu maizi

Vai esat kādreiz nogaršojuši maizi, ko mēs dēvējam par „paklājčībiņām”? Varbūt nezinājāt tās īsto nosaukumu, taču, jā, tā ir ciabatta! Itāļiem šis vārds ir pazīstams, bet pārējiem tas neko nenozīmē.

Tulkojums lieliski raksturo šo vieglo un poraino maizi, kas ir īpaši populāra starp aktīva dzīvesveida piekritējiem.

Šī maize ir tik viegla, ka to var droši un nepieciešami gatavot mājās, bez speciāla ierauga vai maizes krāsns. Piedāvājam ciabatas recepti, lai jūsu maize būtu gaisīga un ar kraukšķīgu garoziņu.

Atceros, ka līdz pat savam 43. dzimšanas dienai es veikalos bieži vien skatījos uz šo maizi, bet parasti iznākumā devos tālāk. Neskatoties uz to, ka maizīte izskatījās interesanta, es parasti izvēlējos rupjmaizi vai tostermaizi, kas šķita ierastākas un pazīstamākas izvēles. Tā turpinājās gadiem ilgi, līdz beidzot sapratu, ka ir vērts dot šai maizei iespēju.

Tas viss mainījās, kad pie manis vienā brīdī atbrauca ciemos sen neredzēta draudzene no Itālijas. Viņa man pastāstīja, kā viņa mājās gatavo maizi bez speciāliem rīkiem, un aprakstīja, cik garšīga tā sanāk.

Sākumā man bija grūti saņemties un pamēģināt pati, bet, kad beidzot to izdarīju, sapratu, ka draudzenei bija pilnīga taisnība. Maize, kuru es līdz tam neņēmu vērā, izrādījās tiešām garšīga un viegli pagatavojama, kas pilnībā mainīja manu skatījumu uz to.

Tagad es šo maizīti cepu daudz biežāk, un visā ģimenē tā ir kļuvusi par iecienītu. Katru reizi, kad gatavoju šo mājās pagatavoto maizi, visi apbrīno tās garšu un tekstūru. Tā ir iekļuvusi mūsu ikdienas ēdienkartē, un es priecājos, ka beidzot esmu atklājusi šo gardumu.

Sastāvdaļas:

450 g kviešu milti

400 ml ūdens

2 g raugs

1 tējkarote sāls

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu, kā šādu maizīti var pagatavot!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment