Pagatavošanas gaita:
1. Izsijā miltus (400 g) dziļā traukā, kurā iejauksiet mīklu. Pievienojiet sāli un samaisiet.
2. Ieber raugu siltā ūdenī (viss pareizi, 2 grami rauga uz 400 ml ūdens). Pēc tam lēnām raugu ar ūdeni lej miltos, visu samaisa, līdz izveidojas šķidra mīkla.
3. Un nu galvenais: pārklāj traukam ar mīklu dvielīti un atstāj mīklu istabas temperatūrā rūgt aptuveni 12-20 stundas.
Tieši pateicoties tam mīkla sanāk tāda, kādai jābūt ciabatā.
4. Ber atlikušos 50 gramus miltu uz galda, uzmanīgi liek virsū mīklu, nedaudz pamīca un uzliek virsū kādu trauku. Ļauj pastāvēt vēl 2-3 stundas.
5. Cepeškrāsni kopā ar formu, kurā cepsies maize uzkarsē līdz 250 grādiem. Mīklu liek karstā formā ar apakšējo pusi uz augšu, lai tā būtu ar miltiem. Liek cepeškrāsnī. Apakšā jāliek trauks ar ūdeni.
6. Maizi cep 20 minūtes tvaikos. Pēc tam izņem ūdens trauku un cep vēl 15 minūtes.
Ir vērts cept šo maizi mājās. Galvenokārt tāpēc, ka jūs zināsiet no kā tā sastāv. Otrkārt, tā ir unikāla iespēja nogaršot to svaigu. Treškārt, mājās sanāk garšīgāk.
Ciabatu pasniedz pie zupām, pie otrajiem ēdieniem, to ēd vienkārši tāpat vai arī izmanto par pamatu citam itāļu nacionālajam ēdienam – brusketai. Tāpat šī recepte noderēs tiem, kam garšo baltmaize, bet kas nevēlas uztraukties par savu formu.
Tevi noteikti interesēs
- Mamma prata uzburt cepumiņus “gandrīz no nekā”: nostalģiskā bērnības garduma recepte
- Sinoptiķu prognozes liecina, ka ziema var beigties tā īsti nesākusies: lielākās izmaiņas var sākties decembra sākumā
- Kondensāts beigs krāties uz logiem, ja tos noslaucīsi ar vienu pavisam parastu virtuves lietu
- 5 lietas, kas jāizdara līdz 6. decembrim: pretējā gadījumā veiksme jūs pametīs
- Tikko pienāca jauni dati par laikapstākļiem sākot no 27.novembra: ”Būs sasaluša virpuļa sajūta”
- Priecīga ziņa ”Omniva” klientiem: ”Sākot no 2026.gada gaidāmas izmaiņas saistībā ar pakomātiem”












