Kad rīsi ir gatavi, izslēdz uguni un ļauj tiem pastāvēt vēl 10 minūtes. Tas ir ļoti svarīgi!
Pēc tam samaisi bļodā gatavos rīsus ar šo mērci. Ja tev vēl jāgatavo citas sastāvdaļas, tad rīsu bļodu ietin dvielī, lai rīsi neatdziest.
Nori lapu liec ar spožo pusi uz leju.
Rīsus uz nori lapas liec virzienā no sevis. Pie tam neliec rīsus uz tālākās malas pēdējiem 2-3 centimetriem, tai daļai jāpaliek tukšai. Skaties, lai rīsi nebūtu kunkulīšos, izlīdzini tos.
Visas sastāvdaļas pildījumam jāgriež tievās garās strēmelītēs.
Ik pa brīdim samitrini rokas aukstā ūdenī, lai pie tām neliptu klāt rīsi. Vai arī lieto cimdiņus.
Sastāvdaļas vajag likt pareizā secībā: vispirms smalkāk sagrieztās, pēc tam lielākās. Tā nekas nekritīs ārā, kad veidosiet rullīšus.
Rullīšu veidošanai var izmantot speciālu bambusa paklājiņu, bet derēs arī parastais silikona. Ar otro būs pat vienkāršāk, jo bambusa paklājiņam virsū vēl jāuzklāj pārtikas plēve, lai nepieliptu rīsi.
Rullīša veidošanas laikā periodiski apstājies un nedaudz piespied rullīti no visām pusēm.
Griezt rullīšus vajag stingri. Nespied uz leju, bet centies rullīti it kā zāģēt. Vari periodiski instrumentu noslaucīt ar dvieli vai samitrināt ar ūdeni.
Pareizi sagriezt rullīšus vajag sekojošā veidā. Pārdali rulli vidū uz pusē. Pēc tam katru daļu vēl sagriez divās daļās. Tādā veidā tev vienmēr sanāks ideāli vienādi rullīši.
Ceram, ka ieguvi daudz vērtīgas informācijas un tagad stāstīsi visiem, kā jāgatavo rullīši. Atceries, ka tie izdosies ar katru reizi aizvien glītāki un glītāki!