Draudzene uz Latviju atveda savas valsts gardumus: Vācijā dievina piecus ēdienus, ko mēs nekad neēdīsim

Esmu tur bijis vairākas reizes un esmu pārliecināts, ka ēdieni, ko viņi dievina, ir kaut kas tāds, ko mēs neēstu. Kas ir labs vācietim, ne vienmēr ir pa prātam latvietim. To var teikt par daudziem dzīves aspektiem Vācijā, tostarp par ēdiena vēlmēm.

Aukstie makaronu salāti

Gatavus salātus var iegādāties jebkurā Vācijas lielveikalā, un viens no populārākajiem ir salāti ar aukstiem makaroniem. Tomēr ēdiens vairāk izskatās pēc majonēzes bāzes masas ar makaroniem, desu vai hotdogiem un dažiem dārzeņiem. Daži cilvēki to gatavo ar augļiem… ļoti dīvaina kombinācija. Mēs parasti to nepērkam; visu gatavojam paši. Un mēs ēdam makaronus karstus kā piedevu, bet noteikti ne salātos.

Nākošais būs vēl dīvaināk..

Zupa maisiņā

Ja nevēlaties gatavot zupu, varat to nopirkt gatavu. Maisiņā. Tā neizskatās ēstgribu rosinoša, un es to neesmu mēģinājis, tāpēc, godīgi sakot, īsti negribu. Vācijā to ēd ar prieku, un tā nav lēta. Es nesaprotu, kāpēc cilvēki pērk zupu, ja viņi to var pagatavot paši. Mēs to noteikti neēstu.

Zivs etiķī

Viegli sālītas siļķes Vācijā atšķiras no mūsējām. Pēc vietējiem standartiem tās mērcē etiķī. Rezultātā iegūst etiķī apceptu siļķi; zivju garša ir pilnībā zudusi. Šeit tās nav populāras, bet vācieši tās dievina un ēd gandrīz katru dienu.

Neapstrādāta malta gaļa

Visās svinībās Vācijā tiek pasniegta uzkoda – maize ar neapstrādātu maltu gaļu. Tā ir neatņemama kāzu sastāvdaļa. Kad to dzirdēju no drauga, kas dzīvo Vācijā un ir kanāla lasītājs, sākumā neticēju, bet izrādījās, ka tā ir taisnība.

VIDEO:

Es varētu saprast, ja neapstrādāta malta gaļa būtu delikatese. Bet šādi cienāt viesus kāzās, manuprāt, ir pārspīlēti. Latvijā viesi to noteikti neēdīs ne svinībās, ne ikdienā. Vai kāds ir to mēģinājis? Ko jūs domājat? Vai tas ir garšīgi?

Lasi vēl: Katrs otrais bankomāta lietotājs pieļauj šīs 8 kļūdas, pat ja ir pārliecināts, ka tajā nav nekā sarežģīta

Neko neprasi, ne no tuvākajiem, ne no saviem bērniem – es pateikšu, kāpēc

Kartupeļi etiķī

Mēs ēdam kartupeļus gandrīz katru dienu, un tie ir viens no visizplatītākajiem piedevu ēdieniem. Vārīti, cepti, saspaidīti. Mēs tos vārām salātiem, bet salātos ir arī citas sastāvdaļas, ne tikai kartupeļi. Vācijā viņi mīl kartupeļu salātus ar etiķi, un tos pat pērk lielveikalā. Reiz es nopirku sous-vide kartupeļus, un, kad mana mamma to uzzināja, viņa mani apkaunoja, sakot: “Vai tu pats nevari tos novārīt?”

Vai varat iedomāties, vācieši ir gatavi maksāt gandrīz 3 eiro par 250 gramiem kartupeļu salātu. Un viņi saka, ka ir taupīgi. Pat mēs, savā dāsnumā, neēstu šādus salātus. Vai esat izmēģinājuši kādu no ēdieniem šajā sarakstā? Kuri vācu ēdieni jums garšo un no kuriem jūs izvairītos?