Reiz viesojos pie draugiem Itālijā un viņi man pasniedza šos salātus – tie garšoja brīnišķīgi! Turklāt tie ir vienkārši pagatavojami un neizmaksā dārgi.
Šie salāti patiks visiem tiem, kas grib pagatavot kaut ko neparastu, vienkāršu, sātīgu, bet ne pārāk sarežģītu. Es līdz šim nenojautu par tādiem salātiem, kamēr nepagaršoju tos. Patiešām, ticiet, vienkārši izcili!
Patiesībā tie ir tik gardi, ka jūs tos sāksiet pēc tam gatavot arī tad, kad gaidīsiet ciemiņus. Un, ko darīs ciemiņi pēc tam, kad būs pagaršojusi? Protams, prasīs jums recepti!
Izpildi testu!
Sastāvdaļas:
Kūpināts cūkgaļas šķiņķis – 300 grami
Tomāti – 2 gab. (var izvēlēties arī ķiršu tomātiņus, bet tad vairāk)
Saldā paprika – 2 gab.
Makaroni – 400 grami
Gurķis – 1 neliels gab.
Konservēti zirnīši – 300 grami
Siers – 200 grami
Majonēze – pēc garšas
Sāls, pipari – pēc garšas
Lociņi – viena buntīte
Pagatavošanas metode:
1. Lieciet vārīties makaronus. Vislabāk izmantot spirālveida makaronus. Jāvāra pēc instrukcijas, kas norādīti uz makaronu iepakojuma, taču uzmanieties – nekādā gadījumā nepārvāriet! Drīzāk vāriet kādu minūti mazāk, jo ir svarīgi, lai makaroni ir stingri. Noņemiet tos no plīts, nolejiet ūdeni un ļaujiet tiem atdzist.
2. Sagrieziet tomātus, ja tie ir ķiršu tomātu, atkarībā no to izmēra, grieziet tos vai nu uz pusēm vai četrās daļās. Mazos kubiņos sagrieziet papriku. Un šķiņķi – plānās, garenās šķēlītēs – līdzīgi, kā griež kartupeļu salmiņus, tikai plānākus. Nomizojiet un sagrieziet gurķi.
Lasi vēl: Izcili salāti “sliņķiem”, kas var aizstāt ne tikai vakariņas, bet arī pusdienas (recepte)
3. Uz rupjās rīves sarīvējiet sieru.
4. Lieciet visas sastāvdaļas vienā lielā traukā, pievienojiet zaļos zirnīšus un samaisiet, pievienojiet majonēzi, sāli un piparus – to visu varat darīt pēc garšas. Jo vieniem ēdiens garšo sāļāks un piparotāks, bet citiem – maigāks. Beigās, ja vēlaties, varat pievienot arī sasmalcinātus lociņus.
Salāti ir gatavi pasniegšanai uzreiz uz galda!
Labu apetīti!