Draugi teica, ka būs neēdams, bet pamēģināja: tagad svētkos taisīs tāpat (uzkoda ar krabju nūjiņām)

Es gatavoju šo uzkodu, kad pie galda ir daudz viesu. Vis, kas sākumā šaubījās, to izmēģināja. Un ko tad? Šogad viņi gatavos šo ēdienu saviem viesiem!

Krabju nūjiņas gabaliņš uz dakšiņas + citrona šķēle (ar miziņu)! Tas ir patiešām garšīgi. Jā, neparasti. Bet garšīgi!

Uzreiz paziņoju, ka tie nav salāti, ko var ēst ar karoti. Šī ir ļoti garšīga un interesanta uzkoda. Dīvaini, bet katrs otrais komentārs no tiem, kuri šo našķi nav mēģinājuši, ir šokā par šo gardumu!

Sastāvdaļas:

• Krabju nūjiņas – 200 g
• Citrons – 1 gab.
• Pētersīļi
• Zaļumi un selerijas kāts
• Olīveļļa – 2 ēd.k.
• Sojas mērce – 1 ēd.k.
• Medus – 1/2 tējk.

KĀ GATAVOT:

Krabju nūjiņas rupji sakapāju. Ja jūs neēdat krabju nūjas, varat izmantot krabju gaļu. Sagrieztos liek bļodā.

Gatavoju marinādi. Olīveļļa, sojas mērce, medus un nedaudz citrona sulas.

Lasi vēl; Salieciet rokas un noskaidrojiet savu personības tipu

Samaisu un pārleju krabju nūjiņu gabaliņus. Kamēr gatavošu pārējās sastāvdaļas, kociņi nedaudz iemarinēsies.

Es sagriežu citronu (kopā ar miziņu). Protams, kauli ir jāizņem. Citronu var sagriezt rupji (atkarībā no tā, kā patīk). Lai miziņa nekļūtu rūgta, pirms sagriešanas citronu var kādu minūti apliet ar verdošu ūdeni. Bet man pat patīk šis rūgtums no miziņas, tāpēc es vienkārši labi nomazgāju citrona augšdaļu (šim nolūkam var izmantot nedaudz sodas).

Sasmalcinu pētersīļus un seleriju. Var pievienot kādu selerijas kātu – tā garšos tikai labāk.

Visas sastāvdaļas apvienoju un samaisu. Gatavs!

Lasi vēl: Kaimiņš man deva padomu, tagad es nezinu, kā viņam pateikties! Kā viegli atbrīvoties no Kolorādo kartupeļu vabolēm

Lapu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment