Drū Berimoras mājas noteikumi. Tagad ieviešu tos arī savā mājā

Aktrises Drū Berimoras labi izplānotajā mājā bērni palīdz veidot noteikumus: nekādu asu malu, mēbeles, uz kurām var stāvēt kājās un ģimenes kino laiks.

Lai gan aktrises pašreizējais mājoklis atrodas staltā pirmskara ēkā Ņujorkas Augšējā Īstsaidā – rajonā, kas parasti netiek asociēts ar nesteidzīgu, nepiespiestu atmosfēru, – saulainais trīs guļamistabu un trīs vannas istabu dzīvoklis, kurā Drū Berimora dzīvo kopā ar savām divām meitām, 11 gadus veco Olīviju un 9 gadus veco Frankiju, nav nekas cits kā patīkama relaksācijas vieta.

Viņas divi kaķi un divi suņi mitinās uz dīvāniem, bet meitenes regulāri izkārto savus netīros mākslas piederumus pa visu ēdamistabas galdu.

Par mājdzīvnieku attiecībām pati Berimora saka: “Mūsu mājā starp dzīvniekiem valda liela harmonija.” Taču, lai gan ģimenes devīze varētu būt “plūst pa straumi”, dzīve šeit nav bez zināmas struktūras.

Drū Berimoras mājas noteikumi

Drū Berimora ievēro dažus noteikumus, no kuriem daudzi saistās ar viņas kaislību – interjera dizainu. Šeit viņa dalās ar likumiem, pēc kuriem viņa dzīvo un iekārto interjeru.

Nekādu smagu lampu

“Smagnējas lampas nedod siltuma sajūtu, un tās nepadara nevienu telpu skaistu,” saka Berimora. “Man šķiet, ka tās man rada tumšus lokus zem acīm un liek justies tā, it kā kāds man pieklauvētu pie galvas.” Tā vietā viņa izvēlas vieglus piekarināmus gaismekļus un uz zemes novietojamas lampas,  kas izstaro izkliedētu gaismu, nevis asu, lejup vērstu gaismu.

“Apgaismojums man ir skaista dekoratīva māksla, un daudz ko foršu var atrast noliktavu izpārdošanās un veikalos,” viņa saka. “Un, ja jūs dosieties uz krāmu tirdziņiem, ko es ļoti labprāt daru, jūs gandrīz vienmēr atradīsiet pārsteidzošus piedāvājumus apgaismojumam, kas piešķirs jūsu telpai individualitāti.”

Noapaļojiet savus stūrus

“Kopš man piedzima bērni, es nevaru paciest asas malas savā telpā,” saka Berimora. “Es skatos uz to un domāju, ka šis stūris varētu kādam izdurt acs ābolu! Pat manai virtuves saliņai ir maiga mala,” viņa saka. “Brīdī, kad es pirmo reizi iegāju šajā telpā, es teicu: “Mums tā ir jānoslīpē!””

Nekādu tukšu sienu

“Mani tik ļoti satrauc tukšas sienas. Man vajag plakātus, tapetes, flīzes!” saka Berimora, kurai patīk līmēt tapetes uz grieztiem,  un kura plāno visu savu ēdamistabu noklāt ar krēmkrāsas māla flīzēm. Viņa arī atdzīvina sava mājokļa vertikālās virsmas ar savu bagātīgo mākslas darbu kolekciju, kurā ir gan oriģinālas gleznas, gan plakāti no krāmu tirdziņiem. “Es nemitīgi pārvietoju mākslas darbus, mainot to saturu,” viņa saka. “Dažreiz pie manis pat ierodas draugi, lai sarīkotu ballīti, kurā katrs kaut ko piekar pie sienas.”

Ļaujiet ienākt saules gaismai

“Es ienīstu tumšos aizkarus,” saka Berimora. “Tie man liek justies klaustrofobiski un bailīgi. Mani patiešām pārņem šausmas, ja no rīta pamostos viesnīcas numurā un tur ir viss melns. Ja aizkari ir tumši, es tos vienmēr atvelku pirms gulētiešanas – es tik un tā pieceļos līdz ar sauli, – un mājās man nekas nav mīļāks par caurspīdīgiem aizkariem ar skaistu indiešu rakstu.”

Definē savas telpas

“Man patīk ideja par to, ko es saucu par “slēgta koncepta” dzīvošanu,” saka Berimora. “Es vēlos sākt kustību. Es nevēlos neko kopīgu ar atvērtu virtuvi, kur vakariņu laikā visi var redzēt manus netīros traukus! Un man patīk ideja, ka dažādās telpās var būt dažādi dizaina stāsti. Pandēmija mums patiešām iemācīja, ka katram mājoklī ir vajadzīga sava telpa – vēlams, ar durvīm. Un es labprātāk vēlētos, lai man būtu vairākas mazas istabas, nevis viena liela.”

Neaizmirstiet paskatīties uz augšu un uz leju

“Es ļoti ticu idejai, ka katrai telpai ir sešas “sienas”,” saka Berimora. “Gan grīda, gan griesti ir lieliska vieta dekorēšanai.” Savā dzīvoklī viņa noklāja foajē grīdu liela izmēra ziloņkaula šaha dēlīšu rakstā un izlīmēja griestus ar sudrabainu zvaigžņu apdruku, kas atgādina nakts debesis.

Ērtas un ne pārāk dārgas mēbeles

“Ak, ko bērni dara ar dīvāniem!” žēlojas Berimors. “Nemaz nerunājot par suņiem…” Neskatoties uz viņas mīlestību pret dizainu, viņas galvenā prioritāte ir, lai ikviens, neatkarīgi no tā, vai tas ir cilvēks vai mājdzīvnieks, varētu brīvi lēkāt pa mēbelēm. Šim nolūkam viņa noteikti iegādājas polsterētas mēbeles par saprātīgu cenu tādās krāsās, kas neuzrāda daudz netīrumu, un izdekorē tos ar krāsainākiem spilveniem. “Man patīk neatbilstoši spilveni, kas izskatās kā nejauši savākti kopā, nevis kā komplekts,” viņa saka.

Ģimenes kino laiks

Berimoras mājā televizoru netrūkst. “Mēs skatāmies daudz filmu un šovu, tāpēc es nevienu netiesāju par ekrāniem,” viņa saka. “Bet, runājot par saviem bērniem, es neesmu liela personīgās elektronikas, piemēram, iPad, cienītāja. Pandēmijas laikā, kad skolas bija attālināti, mēs bijām spiesti atrasties savās atsevišķās ierīcēs, un man tas nepatika. Tagad es glabāju iPads aizslēgtā seifā, un izņemu tos tikai īpašos gadījumos. Es labāk gribētu, lai mēs visas trīs sakāptu manā gultā un skatīties televizoru kopā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment