Jā, es arī pagatavoju – tagad populārā Dubaijas šokolāde! Un sanāca ļoti, ļoti garšīgi!
Šajā receptē es jums parādīšu klasisko šokolādes pagatavošanas versiju ar kraukšķīgu pildījumu, kā arī savu Dubaijas šokolādes versiju ar smalku pildījumu. Kurš man patika visvairāk? Noskaidrosim tūlīt!
Sastāvdaļas (1 šokolādes tāfelītei, kas sver 250 g):
Pildījums:
kataifī mīkla – 50 g
sviests – 10 g
baltā šokolāde – 40 g
pistāciju pasta – 60 g
Glazūra:
baltā šokolāde – 20 g
dzeltena gēla krāsa – daži pilieni
Šokolādes korpusam:
tumšā šokolāde – 125 g
piena šokolāde – 125 g
Gatavošanas metode:
Viena no galvenajām pildījuma sastāvdaļām ir kataifī mīkla to var iegādāties jau gatavu, vai arī pagatavot pats no vienkāršākajām sastāvdaļām un diezgan ātri.
Tālāk smalki sagriež 50 g mīklas un apcep pannā, pievienojot nelielu gabaliņu sviesta (pietiek ar 10 g). Cep uz mērenas uguns līdz zeltaini brūnumam.
Cepšanas process notiek ātri, sviests iepludinās mīklu ar tai raksturīgo aromātu un mīkla iegūs kraukšķīgu tekstūru.
Cepto kataifī liek lej bļodā, pievieno 40 g kausētas baltās šokolādes un 60 g pistāciju pastas. Sajauc visas sastāvdaļas līdz gludai.
Tas arī viss, klasiskais Dubaijas šokolādes pildījums ir gatavs. Izrādās aromātisks, garšīgs un kraukšķīgs.
Šokolādei mums vajag dziļu veidni. Pirmkārt, mēs to apstrādājam ar spirta salveti.
Manas šokolādes veidnes izmērs ir 180x105x20 mm.
Alkohols noņem taukus, ļaujot šokolādei labi atdalīties no trauka. Alkohols arī sausina virsmu, radot labāku šokolādes saķeri, tādējādi veicinot vienmērīgu sacietēšanu.
Tagad uzklājam baltās šokolādes zīmējumu, kas iekrāsots ar dzeltenu krāsvielu (es izmantoju želeju). Ievietojiet veidni saldētavā uz 1 minūti, lai šokolāde sacietē.
Šokolādes gatavošana. Vienādās proporcijās sajaucu tumšo un piena šokolādi. Vienai tāfelītei vajadzēs 125 g katra veida šokolādes. Un priekšnoteikums ir tas, ka tam jābūt rūdītam.
Ja jums ir neliela pieredze rūdīšanā, tad sāciet ar tumšo šokolādi ar vidēju plūstamību. Man patīk vienkārša šokolādes rūdīšanas metode, izmantojot sēšanas metodi.
Šokolādi lej konditorejas maisiņā. Nogrieziet stūri un izdaliet šokolādi pa veidni, ieskaitot malas.
Apgrieziet veidni un ļaujiet liekajai šokolādei notecināt. Ievietojiet veidni saldētavā, lai tā sacietē.
Tagad pievienojiet pistāciju pildījumu un vienmērīgi sadaliet to pa saldētu šokolādi. To ir ērti izdarīt ar dakšiņu.
Pārklājiet pildījumu ar tādu pašu rūdītu šokolādi un ievietojiet veidni ledusskapī, līdz tā ir pilnībā sacietējusi. Rūdīta šokolāde diezgan ātri sacietē.
Lasi vēl: Visums piepildīs tavu dziļāko vēlmi – zvaigžņu zīmi, kuras slepenais sapnis piepildīsies 2025. gada janvārī
Uzmanīgi izņem šokolādes tāfelīti no veidnes un paskaties, cik skaista tā sanāca!
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….