Tagad es laužu šokolādi, ko tikko izņēmu no ledusskapja – šādi izskatās pildījums. Un, kad šokolāde nedaudz uzsilst istabas temperatūrā, pildījums kļūst mīkstāks bet kožot paliek Dubaijas šokolādei raksturīgā kraukšķība.
Nolēmu paeksperimentēt un pildījumu gatavoju ar tām pašām sastāvdaļām, bet kataifī mīklu necepu, bet vienkārši smalki sasmalcināju un sajaucu ar sviestu, pistāciju pastu un izkausētu šokolādi. Pildījums izrādās tikpat aromātisks, garšīgs un maigāks.
Un tad notiek tas pats process: no kausētas baltās šokolādes, krāsotas ar dzeltenu krāsvielu, veidojam rakstus, no tumšās un piena rūdītās šokolādes veidiem korpusu, ļaujam sacietēt, piepildām ar pistāciju pildījumu un pārklājam ar šokolādi.
Atstājam ledusskapī, līdz tas pilnībā sacietē un izbaudām neticamo garšu uz dažām minūtēm atgriežamies Dubaijā.
Un šādi izskatās pildījums ar neceptu kataifī mīklu (šokolāde ir pa taisno no ledusskapja, tāpēc pildījums vēl sasalis).
Es nevarēju sevi apturēt un pagatavoju gandrīz 1,5 kg Dubaijas šokolādes un cienāju ar to visu savu ģimeni. Tas ir tik garšīgi, ka jūs nevarēsiet apstāties tikai pie vienas tāfelītes!
Un no pāri palikušās šokolādes taisu parastu šokolādes tāfelīti ar dažādām piedevām. Šoreiz gatavoju ar avenēm un kā dekorāciju izmantoju ēdamo zeltu. Mana šokolāde bija tumša un karamele.
Šokolādes silikona veidnes, tāpat kā plastmasas, ir jāapstrādā ar spirtu.
Neaizmirsti komentāros padalīties pārdomās par šo recepti!
Lasi vēl: Tagad svaigām mājas olām čaumala perfekti attīrās – dalos ar vienkāršu metodi
Un es gribētu zināt, kura Dubaijas šokolādes versija jums patika labāk – klasiskā vai manējā?