Dzenoties pēc ideālās receptes: klasiskais ābolu pīrāgs ‘Šarlote’ no četrām sastāvdaļām

Ļoti viegli pagatavojams deserts – kas vienmēr būs lielisks variants, lai pabarotu ģimenes locekļus vai viesus gan svētkos, gan ikdienā. Gardēži būs ļoti priecīgi, kad uzzinās, ka šis ēdiens tiks pasniegts.

Šarlote ar āboliem ir populārs deserts, ko cilvēki mīl gatavot un ēst dažādās pasaules valstīs. Tā maigā garša un svaigu ābolu aromāts padara to par ideālu ēdienu ģimenes vakariņām un svētku pasākumiem.

Vēsture

Šarlotei ir bagāta vēsture, kuras ‘saknes’ meklējamas Eiropā. Tiek uzskatīts, ka nosaukums “Šarlote” cēlies no karalienes Šarlotes vārda, Lielbritānijas karaļa Džordža III sievas, kura bija pazīstama ar savu mīlestību pret āboliem. Pirmie šā pīrāga varianti, visticamāk, bija sarežģītāk pagatavojamāki – to sastāvdaļas bija: maize, krējums un āboli.

Tradīcijas un mūsdienu variācijas

Šarlote ir kļuvusi par neatņemamu ģimenes svētku daļu Krievijā un citās Austrumeiropas valstīs. To gatavo dzimšanas dienās, svētkos un vienkārši mājīgām ģimenes tējas pēcpusdienām.

Ir daudz dažādu šarlotes variāciju. Piemēram, var pievienot riekstus, rozīnes vai medu, lai desertam piešķirtu jaunas garšas nianses. Arī populāras ir variācijas ar dažādiem augļiem un ogām, piemēram, bumbieriem, plūmēm vai ķiršiem.

 

Sastāvdaļas

3 lielas olas

1 ēdamkarote (210 grami) cukura

1 ēdamkarote (150 grami) miltu

3 lieli āboli vai 6-7 mazi

1 tējkarote cepamais pulveris

vaniļas cukurs

kanēlis pēc izvēles

Pagatavošana

Sakuļ olas, pakāpeniski pievienojot cukuru un palielinot miksera ātrumu. Saputojiet maisījumu līdz gaišai krāsai, 3-5 minūtes. Ilga putošana veicina kraukšķīgas garozas veidošanos, tāpat kā pareizais cukura daudzums.

Pakāpeniski pievieno miltus un lēnām samaisa līdz vienmērīgai masai.

Cepamo formu izklāj ar cepampapīru un apakšu ieziež ar eļļu. Ābolus sagriež plānās šķēlēs. Ielej mīklu un viegli samaisa, līdz mīkla nokļūst apakšā un pārklāj ābolus.

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180° 40-50 minūtes atkarībā no cepamās formas. Gatavību pārbaudiet ar zobu bakstāmo, uz tā nedrīkst būt neapstrādātas mīklas. Ja augšdaļa ir ļoti brūna un vidus ir neapstrādāts, pārklāj pīrāgu ar foliju un turpina cept, līdz tas ir gatavs.

Gatavo pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment