Dziesma, kura daudzos raisīs nostaļģiju – Bomfunk Mc’s Freestyler

Divi puiši no Somijas, kas savā mūzikā apvieno hiphopu un breikbītu, bija ārkārtīgi populāri pirms 17 gadiem.

2000.gada sākumā viņu milzīgā hīta ,,Freestyler” ritmā ielās kratījās ne viens vien jaunietis Skandināvijas valstīs un Baltijā, savukārt vasaras sākumā ,,frīstailermānija” pārņēma arī Vāciju, Austriju un pārējās Viduseiropas zemes.

Jūlija beigās dziesma tika izdota Lielbritānijā, un arī tur izraisīja varenu ažiotāžu, singlu topā cīņā par pirmo vietu piekāpjoties vienīgi Kreigam Deividam un līdz ar to uzstādot Somijas mūzikas rekordrezultātu Anglijas čārtā – 2.vieta, kas ir par vienu pozīciju uzlabots citas somu klubu komandas Darudetās pašas vasaras sasniegums.

Vēlāk Bomfunk Mc’s tika apbalvoti ar MTV mūzikas balvu kā 2000.gada labākā Ziemeļeiropas reģiona grupa, taču ar to viņu benefice arī bija beigusies. Abi reperi vairs nespēja ,,uzražot” ne tuvu tādus hītus kā ,,Freestyler”, un, kaut gan vēl kādu laiku viņi ,,mocījās” topu vidusdaļās ar dažām stipri viduvējām kompozīcijām, tomēr agrākie panākumi vairs nebija atkārtojami, tāpēc arī Bomfunk Mc’s droši ierakstāmi mūzikas vēsturē kā kārtējais ,,viena hīta brīnums”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment