“Dzīvā mulča” uz dobēm. Pareiza slāņa sakārtošana dārzā – ko var izmantot

Vasaras iedzīvotāji arvien vairāk sāk sliecas uz bioloģisko lauksaimniecību. Un tas ir pareizi. Katrs vasaras iedzīvotājs cenšas audzēt dārzeņus un augļus bez jebkādām ķimikālijām, lai vēlāk nebaidītos tos ēst.

Audzējot augļus rūpnieciskā mērogā, nav iespējams iztikt bez pesticīdu lietošanas. Jebkurā gadījumā augi piesaistīs kaitēkļus, kas prasīs pesticīdu lietošanu. Tas attiecas uz lielām platībām. Savā vietnē jūs varat iztikt bez ķimikālijām.

Kādas ir mulčas priekšrocības?

Mulčēšana ir galvenā tehnika, ko izmanto bioloģiskās lauksaimniecības piekritēji. Mulča pasargā augsni no laikapstākļiem, ilgāk saglabā mitrumu, un augi attīstās ātrāk.

Mulča rada nepārvaramu barjeru patogēno mikroorganismu attīstībai. Organiskajai vielai trūdot, tā kļūst par lielisku barību sliekām. Pateicoties to dzīvībai svarīgajai aktivitātei, augsne ir bagātināta ar vermikompostu.
Mulčas slānis sasilda augsni, saglabā mitrumu un veicina labvēlīgas augsnes mikrofloras attīstību.

Bet šajā procesā ir dažas nianses. Ja augsnei pievieno organisko vielu, un augsnē ir daudz patogēno mikroorganismu, mulča pūst, gaismas ātrumā palielinās pūšanas mikroflora. Tāpēc organisko mulču nepieciešams laistīt ar preparātu, kas satur Trichoderma.

Sausa organiskā mulča

Bet ne visi organiskās mulčas veidi ir piemēroti dārzam.

Siens un salmi

Kā mulčas slāni vislabāk ir izmantot salmus. Dabīgais materiāls ilgstoši nepūst, nesatur nezāļu sēklas. Kā alternatīvu var izmantot zāģu skaidas.

Augsni zem zemenēm, tomātiem un gurķiem noklāju ar salmiem. Tas ļauj gaisam un ūdenim labi iziet cauri un novērš augsnes pārkaršanu.

Vērsim jābūt reālistam, bet Jaunavai negaidīti mainīsies plāni; Dienas prognoze 30. jūnijam visām zvaigžņu zīmēm

Sūnu un priežu skujas

Lieliska mulča augiem. Sūnas ilgstoši saglabā mitrumu un neļauj augsnei izžūt pat sausās vasarās. Es iesaku to izmantot smilšainās augsnēs.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment