“Dzīvā mulča” uz dobēm. Pareiza slāņa sakārtošana dārzā – ko var izmantot

Kritušas lapas

Pārkaršanas laikā organiskā mulča piesātina augsni ar svarīgiem mikroelementiem: fosforu, kalciju, kāliju. Atšķirībā no sapuvušiem kūtsmēsliem, lapas satur mazāk slāpekļa.

Zāģu skaidas, sasmalcināti zari un miza

Šī mulča ilgstoši nesadalās. Lielās mizas nobriešana prasa vairākus gadus. Lai sadalītu zāģu skaidas un sasmalcinātus koku zarus, tiem būs nepieciešams daudz slāpekļa. Viņi to iegūst no augsnes.

Kartons un papīrs

Papīrs tiek ražots kokapstrādes rūpnīcās. Tāpēc tās mulčēšanas īpašības var salīdzināt ar zāģu skaidām.

Kartons ir ērtāk lietojams, jo ir liels izmērs. Labi klāt palagus zem zemenēm, ogu krūmiem, zem augļu kokiem un rožu dārzā. Kartons ļauj ūdenim iziet cauri un saglabā augsnes mitrumu.

Jūsu zināšanai! Avīžu un biroja papīra mulčēšanas slānim jābūt iespaidīga izmēra, jo ūdens ietekmē šis materiāls ļoti ātri samirkst.

Papīram un kartonam sadaloties, tie pārvēršas ogleklī. Šajā gadījumā augiem nepieciešams papildu slāpeklis.

Uzmanību! Lai papīru neaizpūstu vējš, iesaku to apklāt ar nopļautu zāli. Šī manipulācija bagātinās augsni ar slāpekli.

Lasi vēl: Biezpiena sacepums ābolos, gatavojas tikai 7 minūtes (tas ir ļoti sulīgi un garšīgi)

Aktīvā mulča

Karstā vai aktīvā mulča ir tikko pļautas zāles slānis. Zaļumi ātri puvi. It īpaši, ja pēc zāles pļāvēja izklājiet mulču no sasmalcinātas zāles. Šī mulča piesātina augsni ar slāpekli. Tūstot slānis kļūst ļoti karsts.

Šeit sadalīšanās procesam ir dažas nianses. No vienas puses, ļoti labi, ka zāle ātri pūst un piesātina augus ar noderīgiem mikroelementiem. No otras puses, tas var būt bīs***s ves***bai. Fakts ir tāds, ka augsnē aktīvi vairojas mikroflora. Kā blakusparādība parādās Aspergillus, kas ir ļoti bīs***s patogēns cilvēkiem.

Dzīvā mulča

Alternatīva sausajai un karstajai metodei ir dzīvā mulča. Kas tas ir? Tie ir augi, kurus audzē vienā dobē tajās kultūrās, kurām tie ir mulčas slānis. Dzīvā mulča veido zaļu paklāju un neļauj augsnei izžūt un ilgstoši saglabā mitrumu.

Prasības dzīvai mulčai:

zemi augoši augi;
Ložņu sugas;
kultūras ar nelielu sakņu sistēmu un mazām lapām.
Uzmanību! Siltumnīcās aizliegts stādīt dzīvo mulču ar lielām lapām. No milzīgas platības iztvaikos daudz mitruma, kas var izraisīt sēnīšu sli***u attīstību.

Baziliks

Lielisks kompanjons tomātiem. Bazilika izdalītās ēteriskās eļļas uzlabo augļa garšas īpašības.

Bet auga augšana ir jāierobežo. Tiklīdz baziliks sāk ziedēt, es nogriežu kātus gandrīz līdz zemei ​​un atstāju stublājus. Šī procedūra palīdz saglabāt tomātiem ierasto atmosfēru.

Sinepes

Baltās sinepes ir lieliska iespēja augsnes mulčēšanai. Augs aug ātri un tam piemīt baktericīdas īpašības. Sakņu sistēma izdala vielas, kas negatīvi ietekmē patogēnus augsnē.

Kad augi nonāk ziedēšanas fāzē, es tos nogriežu atpakaļ zemē. Es neroku augsni. Augsnes mikroorganismi tos apstrādās paši.

Jūsu zināšanai! Nogrieztos sinepju dzinumus lieku virsū augsnei. Tie sapūtīs, un augi saņems papildu uzturu.

Lasi vēl: Apkaisiet šo pulveri uz kabaču saknēm. Jūs saņemsiet tik daudz ražas, ka jums tā būs jāizdala visiem saviem kaimiņiem

Augsnes mulčēšana saglabās augsnes mitrumu, piesātinās augus ar barības vielām un samazinās sēnīšu un vī***u sli***u attīstības risku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment