Ēdiens ar vistas gaļu un oriģinālu mērci: kā pagatavot slavenos itāļu Gonzaga salātus

Šiem salātiem ir dažādi nosaukumi atkarībā no provinces, taču tos gatavo visā Itālijā.

Ja vēlaties nobaudīt kaut ko ļoti itālisku, bet ne picu vai spageti, pamēģiniet pagatavot Gonzaga salātus. Tos sauc arī par Mantujas salātiem vai Mantujas vistu.

Tā ir vēsturiska recepte, kas raksturīga Mantujas pilsētai un Lombardijai kopumā, ļoti garšīga un savdabīga.

Parasti tā ir recepte, kurā vistas vai pērļu vistiņas gaļa tiek iepriekš pagatavota. Ideāli, ja vistas buljonu uzvāra un tad var izmantot no tā iegūto gaļu, iegūstot oriģinālu ēdienu.

Gonzaga salāti

Sastāvdaļas:

Vārīta vistas gaļa 800 g

Cukurs 10 g

Puse glāzes baltā sausvīna

Ūdens 1 ēdamkarote

Rozīnes 50 g

Olīveļļa 20 g

Baltvīna etiķis 25 g

Rīvēta citrona miziņa

Sāls un pipari pēc garšas

Salātu pagatavošanas gaitu varat uzzināt nākamajā lapā!

Leave a Comment