Šiem salātiem ir dažādi nosaukumi atkarībā no provinces, taču tos gatavo visā Itālijā.
Ja vēlaties nobaudīt kaut ko ļoti itālisku, bet ne picu vai spageti, pamēģiniet pagatavot Gonzaga salātus. Tos sauc arī par Mantujas salātiem vai Mantujas vistu.
Tā ir vēsturiska recepte, kas raksturīga Mantujas pilsētai un Lombardijai kopumā, ļoti garšīga un savdabīga.
Parasti tā ir recepte, kurā vistas vai pērļu vistiņas gaļa tiek iepriekš pagatavota. Ideāli, ja vistas buljonu uzvāra un tad var izmantot no tā iegūto gaļu, iegūstot oriģinālu ēdienu.
Gonzaga salāti
Sastāvdaļas:
Vārīta vistas gaļa 800 g
Cukurs 10 g
Puse glāzes baltā sausvīna
Ūdens 1 ēdamkarote
Rozīnes 50 g
Olīveļļa 20 g
Baltvīna etiķis 25 g
Rīvēta citrona miziņa
Sāls un pipari pēc garšas
Salātu pagatavošanas gaitu varat uzzināt nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- “Vienu ziedu es tomēr atstāju!”: dārznieks Dāvids pastāsta, kāpēc tieši maijā ir pēdējais brīdis noraut ķiploku ziedusby Laura Blūma
- Novērotas būtiskas novirzes – temperatūra var sasniegt gan +30, gan pat +37 grādus; kāda vasara gaidāma latviešiemby Sandra Ločmele
- Kur novietot siltumnīcu – atrašanās vieta nosaka, vai dārzeņi būs sulīgi un ziedi spilgtiby Anete Vītola