Šiem salātiem ir dažādi nosaukumi atkarībā no provinces, taču tos gatavo visā Itālijā.
Ja vēlaties nobaudīt kaut ko ļoti itālisku, bet ne picu vai spageti, pamēģiniet pagatavot Gonzaga salātus. Tos sauc arī par Mantujas salātiem vai Mantujas vistu.
Tā ir vēsturiska recepte, kas raksturīga Mantujas pilsētai un Lombardijai kopumā, ļoti garšīga un savdabīga.
Parasti tā ir recepte, kurā vistas vai pērļu vistiņas gaļa tiek iepriekš pagatavota. Ideāli, ja vistas buljonu uzvāra un tad var izmantot no tā iegūto gaļu, iegūstot oriģinālu ēdienu.
Gonzaga salāti
Sastāvdaļas:
Vārīta vistas gaļa 800 g
Cukurs 10 g
Puse glāzes baltā sausvīna
Ūdens 1 ēdamkarote
Rozīnes 50 g
Olīveļļa 20 g
Baltvīna etiķis 25 g
Rīvēta citrona miziņa
Sāls un pipari pēc garšas
Salātu pagatavošanas gaitu varat uzzināt nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Dons atklāj apbrīnas vērtu sieviešu īpašību: “Man tas ir neizprotami, bet tas ir tas, ko es apbrīnoju.”
- Brīvības bulvārī uz ceļa sēdēja peļķē kāds samērā jauns vīrietis, nokāris galvu un neviens neapstājās, izņemot vienu meiteni
- Kārtoju vīra mantas, un atrastā kārbiņa atklāja ilgi slēptu noslēpumu; vērtīga mācība visiem pāriem
- Vienkāršs triks: Glabājiet sīpolus bez puves un mušām, izmantojot šo agronoma ieteikto metodi
- Cenu tendences pirms Ziemassvētkiem: kuri 7 produkti Latvijā var ķļūt dārgāki (un kur ietaupīt)
- Kā pareizi pavadīt 31. decembri, lai 2026.gads būtu izdevies: rituāli, zīmes un tradīcijas










