Ēdiens, kas vēl ne reizi nav palicis pāri: vista ar kartupeļu biezeni cepeškrāsnī, un pie plīts nav jāstāv!

Vistas gaļa ar kartupeļu biezeni cepeškrāsnī. Tas ir garšīgs nākamajā dienā, tāpēc varat pagatavot vairāk vienlaikus. Man patīk receptes, kurās jums vienkārši viss jāsagatavo un nav jāstāv pie plīts.

Sastāvdaļas:

Vistas gaļa – 1 gabals (vai vistas fileja 800 g)
Sāls – 1/2 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Lauru lapa -2-3 gab
Sīpols – 1 gab
Ķiploki – 3 daiviņas
Majonēze – 70 gr
Skābais krējums – 70 gr
Garšvielas – pēc garšas
(es izmantoju vistas garšvielas – 1/2 tējk)
Kartupeļi -1 kg
Piens -150-200 ml
Sviests – 50 gr
Sāls – 1 tējk.

Pagatavošana:

Vispirms nomizojam kartupeļus, nomizoto kartupeļu svars ir 1 kg, ņem katliņu, man ir 4,7 litru katls.

Kartupeļus liek katliņā un pievieno 1 tējk. sāli, pievieno ūdeni un vāra, līdz gatavi kartupeļi.

Pa to laiku, ķeramies klāt vistas. Sagrieziet to gabalos, izķidājat vistas krūtiņu un atdaliet fileju. Fileju un vistas krūtiņu sagriežu kubiņos.

Sīpolu sagriež kubiņos, sajauc tos ar 70 g skābo krējuma.

Paņemiet cepešpannu, manējā izmēri ir 31,5×25 cm.

Izklājiet uz cepešpannas vistas fileju, pievienojiet sīpolu un 3 ķiploka daiviņas.

Lasi vēl: Visu sagriezu un gatavs, pat vārīt salātiem neko nevajag: bieži gatavoju to vakariņās 5 minūtēs!

Pieber melnos piparus un garšvielas pēc garšas, pievienoju kaltētās dilles un vistas garšvielas.

Pievienojiet majonēzi ar skābo krējumu un atstājiet 2 karotes virsmai.

Apmaisi visas sastāvdaļas cepešpannā un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 220 grādos.

Pārbaudiet kartupeļu gatavību un noteciniet kartupeļu buljonu. Tagad mūsu mērķis ir pagatavot gardu kartupeļu biezeni, pievieno sviestu un pienu.
Gaļu ņem ārā no cepeškrāsns, virsū liek kartupeļu biezeni, izlīdzina, pārlej ar atlikušo skābo krējumu un majonēzi. Ar karoti veidojam zīmējumu. Liek cepeškrāsnī vēl uz 20 minūtēm.

Lasi vēl: “Viņi atradīsies veiksmes epicentrā”: 2024. gada marta pirmajā pusē 4 zvaigžņu zīmes ņems likteni savās rokās

200 grādu temperatūrā vai līdz skaistai zeltaini brūnai virsai.

Labu apetīti.

Leave a Comment