Ēdnīcas pavāre pastāstīja, kā viņa balina priekšautus un halātus bez vārīšanas, atgriežot tiem zaudēto mirdzumu

Baltas lietas ātri izbalo nepareizas mazgāšanas, ilgstošas ​​gulēšanas skapja plauktā vai neakurātas valkāšanas dēļ.

Balinot lietas mājās, noteikti jāskatās uz etiķetes, no kāda auduma izstrādājums ir izgatavots un kādā temperatūrā tas jāmazgā. Šodien es jums pastāstīšu, kā balināt lietas bez vārīšanās.

Mazgāšana ar ūdeņradi

Produkts ir piemērots izbalējušām baltām lietām bez nopietniem traipiem. Atšķaida 3 ēdamkarotes sodas 3 litros silta ūdens un pievieno 2 ēdamkarotes ūdeņradi un 2 ēdamkarotes amonjaka. Iemērciet veļu 3 stundas un pēc tam mazgājiet veļas mašīnā ierastā veidā.

Balināšana ar amonjaku

Amonjaks ne tikai tiek galā ar taukainu traipu noņemšanu, tas var pat notīrīt pannas no sodrējiem, nemaz nerunājot par balināšanu. Lai balinātu drēbes, sagatavojiet sastāvdaļas mājās gatavotam balinātājam. 3 ēdamkarotes veļas ziepes sarīvē uz smalkas rīves. Ziepes atšķaida 5 litros karsta ūdens, pievieno vēl 2 ēdamkarotes sodas un 2 ēdamkarotes amonjaku.

Lasi arī: Mana vecvecmāmiņa mācīja mazgāt grīdu tā, lai nauda nāktu un slimības iet prom. Gan grīda izcili tīra, gan labklājība mājā

Iemērciet veļu traukā ar sagatavoto balinātāju un ļaujiet mērkties 3-4 stundas. Pēc tam kārtīgi izskalojiet apģērbu un mazgājiet to smalkiem audumiem paredzētajā veļas mašīnā kā parasti vai ar rokām. Katra no balinātāja sastāvdaļām pati par sevi ir labs balinātājs, un kopā soda, ziepes un amonjaks noņem jebkuras izcelsmes traipus un padara veļu sniegbaltu.

Borskābe

Vēl viena ļoti laba metode ir borskābes izmantošana. 2 ēdamkarotes borskābi atšķaida 2 litros silta ūdens. Atstājiet lietas šķīdumā 2-3 stundas, pēc tam mazgājiet tās veļas mašīnā. Borskābe ir lieliski piemērota jau vairākkārt mazgātu baltu lietu balināšanai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment