Efektīvi padomi, kā kontrolēt asinsspiediena lēcienus mājas apstākļos bez zāļu izmantošanas

Ikviens zina, ka augsts asinsspiediens ir bīstams veselībai. Liela slodze sirdij izraisa sirds muskuļa izsīkšanu, palielinās išēmiska insulta risks, un pavājinās nieru darbība.

Ārstēt hipertensiju ir obligāti! Bet ko darīt, ja spiediens ir paaugstinājies, bet vajadzīgo zāļu nav pa rokai?

Īpaši šādiem gadījumiem esam sagatavojuši 10 maz zināmus veidus, kā samazināt asinsspiedienu bez tabletēm. Šie padomi palīdzēs kontrolēt hipertensijas parādīšanos.

Ja asinsspiediens paaugstinās iekštelpās, izejiet ārā un vismaz 30 minūtes strauji pastaigājieties. Veiciet 10 pietupienus ar rokām gaisā.

Ieslēdziet aukstā ūdens krānu un uz 5-10 minūtēm novietojiet kājas zem ūdens strūklas. Apsmidziniet pēdas, sākot no ceļgaliem. To pašu procedūru varat atkārtot ar rokām. Pēc tam samitriniet dvieli aukstā ūdenī un uzlieciet to uz saules pinuma. Noguliet ar šādu kompresi dažas minūtes.

Ledus ir labs asinsspiedienu mazinošs līdzeklis. Paņemiet no saldētavas dažus ledus kubiņus un ietiniet tos plānā dvielī. Nogulieties uz gultas ar seju uz leju un uzlieciet aukstu kompresi uz galvas aizmugures. Ielieciet saldētavā plastmasas ūdens pudeli, lai izmantotu ārkārtas gadījumā.

Paņemiet kokvilnas dvieli, iemērciet to ābolu etiķī un uz 10 minūtēm pilnībā aptiniet papēžus un pēdas.

Ļoti bieži augsta asinsspiediena cēlonis ir nervu spriedze vai stress. Šādos gadījumos ir nepieciešams nomierināties. Dzeriet nomierinošu tēju ar piparmētru vai melisu, apgulties gultā un gulēt ar aizvērtām acīm. Centieties par neko nedomāt. Ārsti apgalvo, ka dažos gadījumos kaķi var palīdzēt pazemināt asinsspiedienu. Viņu murrāšana nomierina nervu sistēmu, un dzīvnieka siltums nomierina un palīdz jums atslābināties.

Akupresūra var palīdzēt samazināt spiedienu. Spiediena punkts atrodas uz kakla tieši aiz auss, zem auss plēves. Nospiediet šo punktu uz 10 sekundēm, pēc tam ar pirkstu pārvelciet pa ādu līdz atslēgas kaulam. Pēc tam 1 minūti nospiediet punktu starp uzacīm.

Elpošanas vingrinājumi ir laba metode cīņā ar paaugstinātu asinsspiedienu un aritmiju. Apsēdieties uz krēsla un iztaisnojiet muguru. Uzlieciet roku uz vēdera, dziļi ieelpojiet, lai piepildītu plaušas ar gaisu. Aizturiet elpu uz 5 sekundēm. Pakāpeniski izelpojiet gaisu vispirms no vēdera, tad no plaušām. Atpūtieties 1 minūti un veiciet vēl 4 šādus elpošanas ciklus.

Lasi vēl: Garšīgie un saldie “Karaliskie” tomāti bez etiķa

Ir vēl viens ļoti vienkāršs elpošanas vingrinājums, kurā izmanto plastmasas pudeli. Paņemiet pudeli un nogrieziet tās dibenu. Izmantojiet šķiltavu, lai izkausētu malas, lai nesagrieztu sevi. Uzlieciet pudeli sagriezto pusi uz sejas un dziļi ieelpojiet caur degunu. Izelpojiet gaisu ar muti tā, lai gaisa strūkla trāpītu uz pudeles kakliņa. Veiciet 20 elpošanas ciklus, atpūtieties un atkārtojiet procedūru.

Paņemiet 2 rafinēta cukura gabaliņus un uz tiem uzberiet 1 tējkaroti brendija. Turiet cukuru mutē dažas minūtes (līdz tas izšķīst). Pēc tam maisījumu var izspļaut vai izdzert, uzdzerot ūdeni.

Ja paaugstinās asinsspiediens, izdzeriet glāzi diurētiskas tējas. Kā diurētiskie līdzekļi ir piemērota karkadē, spēcīga zaļā tēja, pieneņu, pētersīļu sēklu, brūkleņu lapu, kumelīšu, timiāna tēja.

Leave a Comment