Eiropas Parlaments aicina iesniegt grantu pieteikumus mediju projektiem

Eiropas Parlaments izsludinājis konkursu par grantiem 2023. un 2024. gadā īstenojamo mediju projektu finansēšanai.

Programmas mērķis ir palīdzēt mediju projektiem, kas uzticamā un bezpartejiskā veidā atspoguļo 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kā arī sniedz informāciju. par EP darbu pie atveseļošanās un noturības mehānisma, Green Deal, Eiropa pasaulē u.c.

Klimata pārmaiņu ietekme uz cilvēku ikdienas dzīvi ir nozīmīga. Tas ietekmē pārtiku, ko mēs ēdam, ūdeni, ko dzeram, gaisu, ko elpojam, un vietas, kur mēs dzīvojam. Klimata pārmaiņas ir globāla problēma, un to sekas izjūt cilvēki visā pasaulē.

Tāpat programma vēlas iesaistīt iedzīvotājus un organizācijas 2024. gada EP vēlēšanās, rīkojot pasākumus, veicot aptaujas utt. Pretendentiem viņu priekšlikumos jāapraksta, kā viņi plāno sasniegt abus mērķus. Maksimālais atbalsta apmērs, ko projekts var saņemt, ir 70% no projekta attiecināmajām izmaksām. Eiropas Komisija katram apstiprinātajam projektam ir noteikusi orientējošu līdzfinansējuma diapazonu no 30 000 līdz 200 000 eiro.

Dotāciju saņēmēji savos redakcionālajos lēmumos būs neatkarīgi un netiks pakļauti nekādam spiedienam vai norādījumiem no citām pusēm. Projekta īstenošanai būs nepieciešami vismaz seši mēneši, no 2023. gada 1. septembra līdz 2024. gada 31. decembrim.

Projekts jāuzsāk ne vēlāk kā 2023. gada 31. decembrī. Finansējumu paredzēts piešķirt šādiem projektiem (saraksts nav pilnīgs), un visos gadījumos svarīga ir tā pieejamība tiešsaistē:

– TV pārraides vai slejas raidījumos;

– raidījumiem vai raidījumu slejām;

– Multimediju projektiem pieejams arī sociālajos medijos;

– pārrobežu projekti (multieiropas mediju sadarbības projekti);

– Faktu pārbaudes projekti un dezinformācijas atspēkošana. Plašāka informācija ir pieejama par iesniedzamo dokumentu veidiem, vērtēšanas kritērijiem, kas tiks izmantoti, un projektu veidiem, kuri ir tiesīgi saņemt atbalstu. Informāciju var atrast šeit. Pieteikumus programmai var iesniegt līdz 2023.gada 26.janvārim plkst.17:00 pēc Briseles laika.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment