Konservi. Vēl viens “melnais zirdziņš”. Nevar zināt, kas ir tajās dzelzs bundžās, uz etiķetes var uzzīmēt jebkādus attēlus, ja grib. Dažos veikalos un tirgos var atrast konservus par 1 eiro, 90 centiem vai pat 60 centiem, un kas tajos ir? Zāģskaidas? Soja? Nezinu. Es nekad nepērku tik lētus konservus un neiesaku arī jums.
Siers. Kvalitatīvs siers mūsdienās nevar maksāt mazāk par 8-11 eiro kilogramā. Jā, tieši tik daudz, tāpēc arī nepērku sierus, kuru cena ir zemāka. Savukārt siera izstrādājumu veikalu plauktos ir daudz, bet tas ir surogāts. Tas nav garšīgs, daļa no tā pat neizkūst cepeškrāsnī, ja to sarīvē uz picas. Tātad “siers” par 2-3 eiro kilogramā – tas ir ceļš uz nekurieni, to nekādā gadījumā nevajadzētu pirkt.
Kafija. Šo produktu bieži vilto, pārdodot aizstājējus un sliktas kvalitātes granulas. Ja redzat aizdomīgi zemu kafijas cenu, labāk to nepirkt. Jūs taču nevarat atvērt kafijas iepakojumu veikalā, to pasmaržot, pagatavot. Kā tad uzzināt, kāda tā ir? Nav jēgas zīlēt. Ir skaidrs, ka tas ir surogāts – ja tas vienmēr maksājis 6 eiro, bet tagad tiek tirgots par 2 eiro.
Lasi vēl: Viss sāksies maija beigās – laikapstākļi atnesīs sev līdzi vairāk kā 20 gadus neredzētu anomāliju
Biezpiens. Vēl viens produkts, ko mūslaikos ražo ne tikai no piena, bet gan no augu taukiem, lai gan tas izskatās kā īsts. Ja biezpiens maksā krietni mazāk, nekā esat pieradis redzēt, neeksperimentējiet. Mēs reiz nopirkām lētu biezpienu – tas bija neēdams un nepatīkami oda. Nolēmām intereses ielikt biezpiena piciņu karotē un aizdedzināt – tas dega ar zilu liesmu. Tas bija īsts “brīnums”, nevis biezpiens.
Lēto produktu sarakstu var turpināt ar sulām un nektāriem kastītēs, lētiem dzērieniem, čipsiem, kas gatavoti no cietes, nevis kartupeļiem, tējas maisiņiem ar ceļa putekļiem iekšā un citiem viltotiem vai aizstājējproduktiem. Labāk tos nepirkt, lai nepiedzīvotu sarūgtinājumu, kāds rodas, izmetot produktus atkritumu tvertnē.
Dārgie lasītāji, kādus lētos produktus jūs nekad nepērkat? Vai jums ir savs anti-saraksts? Pastāstiet, lūdzu, komentāros un dalieties ar rakstu sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Sākot ar 23.decembri darbadienas pāriet svētku režīmā: cik stundas vajadzēs strādāt un cik dienas būs brīvas
- Tikai pēc daudziem gadiem es sapratu, kāds ir pareizais līdzeklis veļas mašīnā, lai iegūtu ideālu rezultātu
- TV raidījumu vadītāja Jana Duļevska nonākusi visai neparastā situācijā: ”Sākumā nesapratu, kas īsti notiek”
- Ņemu kārbu iebiezināta piena, divas olas un gatavoju īstu gardumu tējai
- Vīrs kritizēja katru kotleti, līdz es to izmainīju – tagad viņš tās gatavo pats un neko nesaka
- Sinoptiķi atklāj, ka laikapstākļi sāks pasliktināties no 22.decembra: ”Jābūt gataviem”










