Eksperti nosauc 8 šķietami mīļas un jaukas suņu šķirnes, kas pavisam noteikti nav piemērotas ģimenēm ar maziem bērniem

5. Dalmācietis

Foto – Pexels

Pateicoties slavenajai multfilmai “101 dalmācietis”, šo šķirni uzskata par lielisku izvēli ģimenēm ar bērniem, taču tā nav pilnīga taisnība. Tie ir spēcīgi un ļoti aktīvi suņi, kas slikti klausa komandām un bieži vien ir nevaldāmi. Turklāt viņi apvainojas un ilgi atceras aizvainojumu.

Ģimenei ar bērniem līdz 7-8 gadu vecumam – šis suns nav labākā izvēle. Dalmācietis necieš uzmācību. Un jebkurā gadījumā šis suns nav atstājams kopā ar bērnu nekādā gadījumā.

6. Basendži

Foto – Pixabay

Reitingā par spēju mācīties starp visām šķirnēm basendži ieņem godpilno priekšpēdējo vietu. Suns pats izlems, ko viņš vēlas darīt un ko nevēlas, lieliski saprotot visas komandas. Basenži pēc dabas ir ļoti patstāvīgi un pašpietiekami, pieraduši izdzīvot bez saimnieka un staigāt, kur vien vēlas, turklāt nebaidās pilnīgi no nekā un nereaģē uz aizrādījumiem.

Un vēl – viņi prot sadzīvot ar bērniem, taču nekad neļaus bērnam pārvērst sevi par rotaļlietu. Tāpēc nav prātīgi atstāt šos suņus kopā ar bērniem.

7. Veimārietis

Foto – Pixabay

Šie suņi ir ļoti inteliģenti, taču tie ir piemēroti tikai pieredzējušiem saimniekiem, kuri zina, kā audzināt lielas šķirnes suņus ar raksturu. Viņiem nepieciešama liela uzmanība – bez pastāvīgas fiziskās aktivitātes viņi var kļūt pārāk nekontrolējami un izrādīt arī nepatiku.

Arī attieksme pret bērniem ir neviennozīmīga. Ja tas ir bērns no ģimenes, suns viņam nedarīs pāri, tomēr nevajadzētu izvēlēties šīs šķirnes suni, ja jums ģimenē aug bērni, kas ir jaunāki par skolas vecuma bērniem. Nekādā gadījumā kopā ar veimārieti nedrīkst atstāt bērnu, kas jaunāks pat 10 gadiem.

8. Kavaliera karaļa Čārlza spaniels

Foto – Pixabay

Ļoti skaisti, draudzīgi, paklausīgi, “rotaļlietu” tipa suņi. Tie mēdz būt pacietīgi ar bērniem, taču saskarsme ar viņiem drīkst notikt tikai pieaugušo uzraudzībā. Šie suņi necieš rupju izturēšanos. Viņiem nepieciešams miers un klusums, tie ir ideāli kompanjoni vecāka gadagājuma cilvēkiem, bet, ja apkārt ir pārāk daudz trokšņa un burzmas, suns ātri nogurst un mēdz noslēgties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment